Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Κολλημένος στο τέταρτο Μνημόνιο ο Κ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κολλημένος στο τέταρτο Μνημόνιο ο Κ. Μητσοτάκης

Κλιμακώνει τη μικροκομματική του προσπάθεια να αποδομήσει τις θετικές εξελίξεις στα μεγάλα εθνικά μέτωπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Η χώρα βαδίζει, ήδη, σε έναν δρόμο διπλά ναρκοθετημένο από ένα τέταρτο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση κι από μια πολύ κακή συμφωνία στο Σκοπιανό. Το πρώτο υπονομεύει σε βάθος χρόνου την οικονομία, ενώ η δεύτερη ανοίγει εθνικές πληγές με αδιευκρίνιστες ακόμη συνέπειες” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υιοθέτησε και τις... θεωρίες του Δημήτρη Καμμένου περί “παζαριού”, τονίζοντας ότι “όλα αυτά έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες, στο πλαίσιο μιας χρονικής σύμπτωσης η οποία προκαλεί εύλογα ερωτήματα», θέτοντας το ερώτημα “ποιον ευνοεί, άραγε, αυτή η συσχέτιση οικονομικών και εθνικών επιλογών που δεσμεύουν την Ελλάδα και απειλούν με υπονόμευση τα επόμενα βήματά μας;”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, κατέφυγε σε λαϊκίστικες κορώνες υπογραμμίζοντας “ότι η χώρα οδηγείται σταθερά σε όλο και χειρότερη θέση, μόνο και μόνο για να κρατηθούν λίγο παραπάνω στις καρέκλες τους αυτοί που κυβερνούν”.

"Επιβεβαιώνονται οι αποφάσεις του 2012"...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., επιχειρώντας να καρπωθεί για λογαριασμό της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου τα οφέλη μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι “η ρύθμιση για το χρέος, για την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα, συνιστά απλή επιβεβαίωση των όσων είχαν συμφωνηθεί τον Νοέμβριο του 2012. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μέτρο για την ελάφρυνση του χρέους αντιμετωπίζεται θετικά. Αλλά ό,τι και να αποφασιστεί τελικά, θα είναι πολύ λίγο σε σχέση με το βαρύ κόστος που έχει συσσωρεύσει στη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.".

Τίποτα για τα εργασιακά

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπροστά στο ακροατήριό του που απαρτιζόταν από μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας, επανέφερε την πρόταση για “μια συμφωνία αλήθειας” η οποία απλώς θα συστήνει στους εργοδότες “να προσέχουν τους εργαζομένους τους και να τους κάνουν συμμέτοχους στην επιτυχία της επιχείρησής τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL