Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ρύθμιση για να μην κλείσουν όπως ήθελαν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρύθμιση για να μην κλείσουν όπως ήθελαν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Δώδεκα χρόνια έκαναν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για τα κράνη του στρατού και έντεκα για να καταστρέψουν τις νάρκες κατά προσωπικού. Αυτή την κατάσταση για τις ανεκτέλεστες συμβάσεις περιέγραψε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

"Τα ΕΑΣ παρελήφθησαν από την κυβέρνηση σε κακά χάλια, βυθισμένα, με χρέη, με οφειλές, με ανεκτέλεστες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συμβάσεις τις οποίες βρήκα, εδώ και δώδεκα ολόκληρα χρόνια και με τεράστια χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο", υπενθύμισε ο Φ. Κουβέλης συμπληρώνοντας ότι δεν είχαν ταμειακά διαθέσιμα. Μάλιστα η άποψη της κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ήταν "να κλείσουν τα ΕΑΣ".

Η κυβέρνηση ψήφισε χθες τροπολογία με την οποία επεκτείνεται έως το τέλος του 2018 το ακατάσχετο για τα ΕΑΣ και τους παρέχεται η δυνατότητα να λαμβάνουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Με την τροπολογία τα ΕΑΣ θα μπορούν να εισπράξουν από οφειλές του Δημοσίου.

"Τα ΕΑΣ πάσχουν από ένα ζήτημα: Δεν έχουν αποκτήσει την αναγκαία εξωστρέφεια, δηλαδή δεν βρίσκουν δουλειές και εκτός των συνόρων και των αναγκών της χώρας μας, της Ελλάδας", τόνισε ο Φ. Κουβέλης υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται "μία βραχυπρόθεσμη ρύθμιση, αν δεν θέλουμε να κλείσουν αύριο το πρωί".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL