Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Χέρι - χέρι η Ν.Δ. με τη X.A. στα επεισόδια...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χέρι - χέρι η Ν.Δ. με τη X.A. στα επεισόδια...

Ασπίδα προστασίας παρέχει η Ν.Δ. στα στελέχη της που συμπορεύονται με ακροδεξιά στοιχεία στο πεδίο της συμφωνίας για το “Μακεδονικό”. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη πέταξε την μπάλα στην... εξέδρα καταδικάζοντας “τη βία από όπου κι αν προέρχεται”, ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος κάλυψε πλήρως τον Χρήστο Πριονίδη για το πρόσφατο φασιστικό του παραλήρημα.

Νεοναζί με την ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ.

Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής (Νews 24/7, Αlpha 9.89) κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “να διαγράψει τα στελέχη της που συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν στα Γιαννιτσά. Όχι όπως με τον δήμαρχο Άργους, που έκανε έναν μήνα να τον διαγράψει».

Για το σκηνικό των επεισοδίων, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως «ήταν απόλυτη γελοιότητα. Πρόκειται για μια ομάδα 8 νεοναζί και γύρω στα 10-15 άτομα από τον χώρο της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ. Η Ν.Δ. δεν ήταν πίσω από τα επεισόδια, ήταν μπροστά”...

Η Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες αυτές και περιορίστηκε να τονίσει πως “η Ν.Δ. καταδικάζει όλες τις εκδηλώσεις της βίας, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται. Σεβόμαστε τις διαμαρτυρίες των πολιτών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνουμε ανοχή στη βία σε οποιαδήποτε μορφή της”.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας στηρίζει Πριονίδη...

Την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπλεύσει με ακροδεξιά στοιχεία στο “μετωπο των αντιδράσεων” αποτυπώνει και η ανοιχτή στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας στο "γαλάζιο" στέλεχος Χρήστο Πριονίδη.

Ο Πριονίδης επιδόθηκε σε φασιστικό παραλήρημα καλώντας μεταξύ άλλων τους δημότες “να σπάσουν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα των αριστερών” και απειλώντας με νέο εμφύλιο... Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας: “Πάνω στην αγανάκτησή μου χρησιμοποίησα μια άστοχη φράση, όπου, τώρα που είμαι ψύχραιμος, καταλαβαίνω πως ήμουν υπερβολικός και λάθος».

...και αξιώνει συγνώμη από τον... ΣΥΡΙΖΑ!

Ωστόσο η ΝΟΔΕ Καβάλας της Ν.Δ. επέλεξε να... ζητήσει τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι ζήτησε την αποπομπή του τοπικού στελέχους της Ν.Δ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τονίζει πως, “μετά το τέταρτο Μνημόνιο, η συμφωνία για το Σκοπιανό συνιστά τη μεγαλύτερη εθνική υποχώρηση της χώρας και τη μεγαλύτερη εθνική διπλωματική ήττα εν καιρώ ειρήνης. Αντί να απολογείστε γι’ αυτά, βρίσκετε 'αποκούμπι' στις δηλώσεις ενός δημοτικού συμβούλου, ο οποίος μάλιστα άμεσα με γραπτή του δήλωση ανακάλεσε ζητώντας συγγνώμη. Αλλά 'ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται'».

Κλιμακώνοντας την προκλητική ρητορική σημειώνει: “Σας καλούμε λοιπόν να αφήσετε τα ανέκδοτα και να ζητήσετε από τους Καβαλιώτες συγγνώμη για την εκχώρηση του μακεδονικού ονόματος, της μακεδονικής εθνότητας και της μακεδονικής γλώσσας”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Κατρακύλα του Κυριάκου Μητσοτάκη”

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η “πλήρης στήριξη” στον Χρήστο Πριονίδη αποκαλύπτει την κατρακύλα της Ν.Δ. και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη” Σημειώνει δε ότι “είναι πλέον προφανές πως το κόμμα της Ν.Δ., με αφορμή τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, υιοθετεί μια πολιτική γραμμή που, όχι απλώς φλερτάρει με την Άκρα Δεξιά, αλλά συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή!”. Καλεί δε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν “συμφωνεί με το κάλεσμα σε πογκρόμ κατά μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο προέβη ο Χρ. Πριονίδης” και αν επίσης συμφωνεί με τις απειλές για εμφύλιο πόλεμο και “τις δηλώσεις κατά των ομοφυλόφιλων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL