Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Μια Ν.Δ... κάπως εριστική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια Ν.Δ... κάπως εριστική

Σύμπραξη στελεχών της Ν.Δ. με χρυσαυγίτες στα Γιαννιτσά καταγγέλλουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη με αφορμή την υβριστική επίθεση που δέχτηκαν με πρόσχημα το "Μακεδονικό" ζήτημα.

«Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά» τόνισε ο Στ. Κοντονής, συμπληρώνοντας ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν, με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν, την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

«Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. έχει καταστεί πολιτικός όμηρος, για λόγους εσωτερικής πολιτικής ενότητας, της ακροδεξιάς εσωκομματικής της πτέρυγας και μάλιστα πλέον συμπράττει και πολιτικά σε οργανωμένες επιθέσεις με τη Χρυσή Αυγή” κατήγγειλε η Θεοδώρα Τζάκρη. Τόνισε δε πως “το show που δόθηκε από μια χούφτα χρυσαυγίτες και προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. στα Γιαννιτσά, με επικεφαλής τον πρώην υπεύθυνο οργανωτικού της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Πλιόγκα καταδεικνύει την πολιτική υποκρισία της Ν.Δ., που στα λόγια υποστηρίζει τον πολιτικό φιλελευθερισμό, ενώ στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής έχει σφιχταγκαλιαστεί με τις ακροδεξιές φασιστικές πολιτικές της Χρυσής Αυγής».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τις ευθύνες του προέδρου της Ν.Δ. τονίζοντας πως "ο κ. Μητσοτάκης πορεύεται στα επικίνδυνα μονοπάτια της Ακροδεξιάς και της πατριδοκαπηλίας. Οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές του δεν μπορούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό”. Η Κουμουνδούρου επίσης αναφέρεται σε “στημένα επεισόδια από μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία και με τη συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ.”.

Σιωπή για Πριονίδη

Σε αυτό το φόντο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και το λαλίστατο γραφείο Τύπου του κόμματος ακολουθούν την οδό της σιωπής, αναφορικά με το φασιστικό παραλήρημα του "γαλάζιου" στελέχους Χρήστου Πριονίδη στο δημοτικό συμβούλιο του Παγγαίου.

Ο Πριονίδης, μεταξύ άλλων, είχε σημειώσει πως “είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν τον εμφύλιο” εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ και προέτρεπε σε σπάσιμο των μαγαζιών και των αυτοκινήτων των αριστερών λόγω της συμφωνίας.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε ο μισαλλόδοξος λόγος του, το "γαλάζιο" στέλεχος επιχείρησε να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα τονίζοντας: "πάνω στην αγανάκτησή μου χρησιμοποίησα μια άστοχη φράση, που, τώρα που είμαι ψύχραιμος, καταλαβαίνω πως ήμουν υπερβολικός και λάθος". Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράμμιζε ότι «οι προτροπές και οι απειλές σε βία είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα».

Επιχείρηση αντιπερισπασμού

Η Ν.Δ., στον απόηχο των τοποθετήσεων Πριονίδη, επιχείρησε αντιπερισπασμό με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Σέλτσα, τονίζοντας πως “με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει 'μακεδονικά', κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL