Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πειθαρχική εξέταση κατά εισαγγελέα για προσβλητικά σχόλια σε βάρος του ΠτΔ και του πρωθυπουργού

Eurokinissi

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής ζήτησε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης μετά τα προσβλητικά σχόλια του εισαγγελέα Εφετών κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη»

Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από τον αντεισαγγελέα Εφετών Α.Κ., ο οποίος στο facebook ανάρτησε φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια, παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα προσβλητικά σχόλια αφορούσαν τόσο για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, όσο και για τις εισαγγελικές κ.λπ. ενέργειες που έγιναν για τον πρώην -πλέον- βουλευτή της Χρυσή Αυγή Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο εισαγγελέας Εφετών έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια και των κ.κ. Παυλόπουλου και Τσιπρα, ενώ κάνει λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα και πρέπει να φύγουν». Ο ίδιος ζητά και την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη».

Ακόμη, προβαίνει σε δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Παράλληλα, εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης άμεση ήταν και η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε έρευνα σε δύο επίπεδα, σε πειθαρχικό και ποινικό.

Για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ενώ για την πειθαρχική έρευνα ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντεισαγγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο