Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Σκληρή επίθεση των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκληρή επίθεση των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Ν.Δ.

"Σας τρομάζει μια κυβέρνηση συνεργασίας που βγάζει τη χώρα από τα Μνημόνια και καταπολεμά αποτελεσματικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή» τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μ. Κόλλια - Τσαρουχά ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν δέχονται τη συμφωνία για το "Μακεδονικό", αλλά δεν θα ρίξουν και την κυβέρνηση αποτρέποντάς την από το να ολοκληρώσει το έργο της. Την ίδια ώρα, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη στάση του στην πρόταση μομφής άφησε ο Δ. Καμμένος παρά την ομόφωνη απόφαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. να καταψηφίσουν την πρόταση μομφής της Ν.Δ.

Ο Δ. Καμμένος σημείωσε ότι θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι την πρόταση μομφής αφού ακούσει όλες τις ομιλίες, παρατηρώντας ότι ο κάθε βουλευτής «θα κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και τους πολίτες στα μάτια», ενώ άφησε υπονοούμενα για ενδεχόμενη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Παράλληλα, ο Δ. Καμμένος επιτέθηκε στον Θ. Παπαχριστόπουλο κατηγορώντας τον ότι κινήθηκε εκτός της γραμμής του κόμματος και της τοποθέτησης του Π. Καμμένου όταν αξιολόγησε θετικά τη συμφωνία.

Δ. Καμμένος κατά Κοτζιά

Ο Δ. Καμμένος χαρακτήρισε το κείμενο της συμφωνίας «κατάπτυστο» και «ελεεινό», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς «δεν έχει τη στήριξή μας, ούτε την εξουσιοδότησή μας να πάει να υπογράψει αυτό το κείμενο», αν και κάτι τέτοιο κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τη στάση των ΑΝ.ΕΛΛ. Μάλιστα, ο Δ. Καμμένος υποστήριξε ότι η συμφωνία «απαγορεύει να κάνει μια χώρα συλλαλητήρια κατά του άλλου κράτους», ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι μετά την υπογραφή η Ελλάδα δεν μπορεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία.

Στελέχη ΑΝ.ΕΛΛ. κατά Ν.Δ.

Αντίθετα, τόσο η Μ. Κόλλια - Τσαρουχά όσο και η υπουργός Τουρισμού Έλ. Κουντουρά κι ο Γ. Λαζαρίδης στις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν ότι με την πρόταση μομφής η Ν.Δ. στην πραγματικότητα επιχειρεί να υπονομεύσει το έργο και τις επιτυχίες της κυβέρνησης. Η Μ. Κόλλια - Τσαρουχά αναφέρθηκε σε ανοικτές δικογραφίες για ζητήματα διαφθοράς και για την επικείμενη εκμετάλλευση της ΑΟΖ της χώρας μας, ενώ εκτίμησε παράλληλα ότι πίσω από την πρόταση μομφής κρύβονται κι εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ., δηλώνοντας ότι παραμένει Καραμανλική, σε αντίθεση με τη θολή ιδεολογική κατεύθυνση της σημερινής Ν.Δ.

Η Έλ. Κουντουρά τόνισε ότι η Ν.Δ. «λειτουργεί υπονομευτικά στην εθνική προσπάθεια, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να αποκρύψει τις ευθύνες του παρελθόντος που τη βαραίνουν». Η Έλ. Κουντουρά σχολίασε ότι «γίνεται αντιληπτό ότι πλέον για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η πολιτική της επιβίωση, με κάθε μέσο και πάσης φύσεως τεχνάσματα προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια για την επιτυχία αυτής της κυβέρνησης, που είναι επιτυχία όλων μας, επιτυχία της Ελλάδας».

Από τη μεριά του ο Γ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε την πρόταση μομφής «μνημείο υποκρισίας και παραπλάνησης του ελληνικού λαού» παρατηρώντας ότι η Ν.Δ. χρησιμοποιεί το ζήτημα της συμφωνίας προκειμένου να αμφισβητήσει το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Κατσίκης κατά Σαμαρά

Για «υποκριτική» στάση κατηγόρησε τη Ν.Δ. ο Κ. Κατσίκης επισημαίνοντας ότι η πρόταση μομφής έχει «πολιτικό κίνητρο», την πτώση της κυβέρνησης. Ο Κ. Κατσίκης θύμισε ότι, παρά την επίκληση των αξιών της Δεξιάς, η Ν.Δ. στήριξε νομοσχέδια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και κόντρα στην Εκκλησία, σε αντίθεση με τους ΑΝ.ΕΛΛ. Ο Κ. Κατσίκης επικαλέστηκε το παράδειγμα του πατέρα του που στήριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη την οποία ανέτρεψε ο Αντ. Σαμαράς παρατηρώντας ότι «εύχομαι να ζω όταν ο ιστορικός του μέλλοντος αποκαλύψει για ποιο λόγο δεχτήκατε την επιστροφή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL