Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μήνυμα Αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ολομέλεια του Στρασβούργου (Video)

Είναι σημαντική η συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων, διαμήνυσε η αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ολομέλεια του Στρασβούργου - Ιούνιος 2018.

 

Βασίλης Κατσαρδής : Κυρίες και κύριοι χαίρετε. Είναι το μήνυμα της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μακεδονικό:

Β.Κ. : Οι εξελίξεις στο Μακεδονικό έφτασαν και στο Στρασβούργο, όπου η Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανακοίνωσαν τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στην Ολομέλεια.

Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε από τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα και τα Σκόπια μια συμφωνία σημαντική, όχι μόνο για τις δύο γειτονικές χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμείς, σταθερά επιδιώξαμε όλα αυτά τα χρόνια μια τέτοια συμφωνία, αμοιβαία αποδεκτή κι από τις δύο χώρες. Το πιστοποιούν τα ίδια τα δεκάδες ψηφίσματα που έχουμε εγκρίνει, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και συναίνεση όλων των πολιτικών ομάδων. Πρόκειται για μια σημαντική θετική εξέλιξη για την οποία εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο εργαζόμαστε εδώ και χρόνια και νομίζω ότι εκφράζω το Ευρωκοινοβούλιο χαιρετίζοντας αυτή τη συμφωνία κι εκφράζοντας την ικανοποίησή μας. Σας ευχαριστώ πολύ. »

Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης:

Β.Κ. : Σε άλλα νέα από την Ολομέλεια, είχαμε παρέμβαση από την Κωνσταντίνα Κούνεβα για την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την υπογραφή της.

Κωνσταντίνα Κούνεβα:

«Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την Ε.Ε. κι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει το αυτονόητο. Να ισχύσουν οι διατάξεις της Σύμβασης σε όλα τα κράτη μέλη. Κι αυτό, γιατί η Κομισιόν «κάνει τα στραβά μάτια».

Ρωτώ την Επιτροπή: πρώτον, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να ισχύσει η Σύμβαση που η ίδια υπέγραψε; Δεύτερον, πώς θα αντικρούσει τις ψευδείς ειδήσεις γύρω από τη Σύμβαση;»

Anti-Slapps:

Β.Κ. : Τέλος, είχαμε συνέντευξη τύπου Ευρωβουλευτών από σχεδόν όλες τις πολιτικές ομάδες για τα SLAPPs, με τη συμμετοχή του Στέλιου Κούλογλου. Πρόκειται για αγωγές που σκοπό έχουν να φιμώσουν τους ερευνητές δημοσιογράφους και τα ανεξάρτητα ΜΜΕ φορτώνοντάς τους με υπέρογκα νομικά έξοδα μέχρι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την έρευνά τους για μια κυβέρνηση ή μια επιχείρηση.

Στέλιος Κούλογλου:

«Τα Slapps, που αποτελούν μέρος του προβλήματος, αποτελούν ένα πολύ ισχυρό όπλο, σε μια περίοδο κατά την οποία τα περισσότερα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, για διάφορους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Επομένως, πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να το πράξουμε.»

Β.Κ. : Αυτό ήταν το μήνυμα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από το Στρασβούργο. Ραντεβού ξανά τον Ιούλιο, για το τελευταίο μήνυμα μας πριν να κλείσει το Ευρωκοινοβούλιο για το καλοκαίρι. Για περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες, δελτία τύπου, κτλ. μπορείτε να απευθυνθείτε είτε στα social media μας, είτε στο site μας www.syriza.gr στην ενότητα «Ευρωβουλή». Από εμένα, το Βασίλη Κατσαρδή και από όλους εμάς εδώ στο Στρασβούργο, να είστε καλά και καλό σας βράδυ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πρωτοβουλία στα χέρια της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, που για τρεισήμισι χρόνια πορεύτηκε με δεμένα τα χέρια, τώρα έχει έναν καθαρό δρόμο μπροστά της. Η προώθηση ώριμων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και ένα σχέδιο εξωστρεφούς δράσης θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο