Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας η Κ.Παπακώστα

Eurokinissi

«Δεν νομιμοποιώ με την παρουσία μου την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού, που σημαίνει η πρόταση μομφής του Κυρ. Μητσοτάκη« δήλωσε η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας έκανε γνωστή η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για απαξίωση και ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού επειδή δεν θέλει εκλογές.

«Με την κατάθεση της πρότασης μομφής, με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνεται με θεσμικό τρόπο, ότι στην πραγματικότητα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τώρα τις εκλογές, ώστε να φύγει η "χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών", όπως συνηθίζει να λέει» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξδέωσε η πρώην βουλευτής της ΝΔ.

«Ακυρώνει την παραδοχή που έκανε κατά την διάρκεια ταξιδιού του στο εξωτερικό (Μόναχο), ότι "οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα", αφού με την εφαρμοζόμενη πολιτική του πρακτική, και μάλιστα με την εκμετάλλευση του θεσμικού εργαλείου της πρότασης δυσπιστίας, υπονομεύεται de facto η ποιότητα της Δημοκρατίας, με δική του ευθύνη» σημείωσε η ίδια.

Καταλήγοντας, η Κατερίνα Παπακώστα υπογραμμίζει ότι «σε αυτή την παρωδία και στην απαξίωση της ποιότητας της Δημοκρατίας επιλέγω να μην συμμετέχω, ώστε να μη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου τον ευτελισμό και την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού».

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο