Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας η Κ.Παπακώστα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας η Κ.Παπακώστα

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας έκανε γνωστή η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για απαξίωση και ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού επειδή δεν θέλει εκλογές.

«Με την κατάθεση της πρότασης μομφής, με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνεται με θεσμικό τρόπο, ότι στην πραγματικότητα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τώρα τις εκλογές, ώστε να φύγει η "χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών", όπως συνηθίζει να λέει» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξδέωσε η πρώην βουλευτής της ΝΔ.

«Ακυρώνει την παραδοχή που έκανε κατά την διάρκεια ταξιδιού του στο εξωτερικό (Μόναχο), ότι "οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα", αφού με την εφαρμοζόμενη πολιτική του πρακτική, και μάλιστα με την εκμετάλλευση του θεσμικού εργαλείου της πρότασης δυσπιστίας, υπονομεύεται de facto η ποιότητα της Δημοκρατίας, με δική του ευθύνη» σημείωσε η ίδια.

Καταλήγοντας, η Κατερίνα Παπακώστα υπογραμμίζει ότι «σε αυτή την παρωδία και στην απαξίωση της ποιότητας της Δημοκρατίας επιλέγω να μην συμμετέχω, ώστε να μη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου τον ευτελισμό και την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού».

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL