Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Φ. Γεννηματά: Βήμα, αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση η συμφωνία για το Μακεδονικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά: Βήμα, αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση η συμφωνία για το Μακεδονικό

Η συμφωνία για το Μακεδονικό «αποτελεί βήμα, αλλά σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη λύση» υποστήριξε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. Φ. Γεννηματά επικρίνοντας σημεία της συμφωνίας, την ώρα που στηλίτευε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο τομέα της οικονομίας. Η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι στην συμφωνία για το Μακεδονικό υπάρχουν «αρνητικά σημεία και προβλήματα» που «μπορούν να απομακρύνουν την προοπτική της βιώσιμης λύσης», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι επιλογή σας να διχάσετε τους Έλληνες για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».

Η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ η εθνικότητα κι η γλώσσα της γειτονικής χώρας θα έπρεπε να προσαρμοστεί στην νέα ονομασία. Η Φ. Γεννηματά εκτίμησε ακόμα ότι η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ θα έπρεπε να ακολουθήσει την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η ΠΓΔΜ. Η Φ. Γεννηματά επέκρινε και την Ν.Δ. θυμίζοντας ότι «έχει διαχρονικά την ευθύνη» για το ζήτημα και επικαλέστηκε όχι χάρη στην ΔΗ.ΣΥ. σταμάτησε η λύση του ζητήματος με την πρόταση «Μακεδονία του Ίλιντεν».

«4ο Μνημόνιο χωρίς λεφτά και χωρίς δεσμεύσεις για το χρέος»

Σχετικά με το τελευταίο πακέτο των προαπαιτούμενων και το Μεσοπρόθεσμο, η Φ. Γεννηματά μίλησε για «βαριά κληρονομιά» για τους πολίτες και για «4ο Μνημόνιο χωρίς λεφτά και χωρίς δεσμεύσεις για το χρέος». Η Φ. Γεννηματά σήκωσε τους τόνους κυρίως για το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «δήμευση», για την οποία ο Αλ. Τσίπρας «θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό».

Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα για το αφορολόγητο και τις συντάξεις θίγονται μισθωτοί και συνταξιούχοι κι όχι οι πλούσιοι κι ισχυροί. Αντίστοιχη κριτική έκανε και για τις ρυθμίσεις για τα εργατικά βλέποντας ενίσχυση της θέσης των εργοδοτών κι υλοποίηση της «πολιτικής Μητσοτάκη». Σχετικά με τα αντίμετρα, η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «δέκα παίρνει, ένα δίνει πίσω» συμπληρώνοντας ότι «τα φιλοδωρήματα είναι προσωρινά κι επιλεκτικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL