Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
«Εάν θέλει ο Μητσοτάκης να ανασταλεί η έξοδος από τα μνημόνια και το ξήλωμα της διαφθοράς, να το πει δημόσια»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Εάν θέλει ο Μητσοτάκης να ανασταλεί η έξοδος από τα μνημόνια και το ξήλωμα της διαφθοράς, να το πει δημόσια»

Δεν θα επιτρέψουμε να ανασταλεί η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια και το ξήλωμα του κράτους διαφθοράς, αν το θέλει ο κ. Μητσοτάκης, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Αν και όταν έρθει η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Βουλή οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν, αλλιώς δεν θα ανήκουν στις τάξεις τους, όπως υπογράμμισε.

«Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ικανός να αποσταθεροποιήσει τη χώρα», είπε ο κ. Τοσουνίδης, αναφορικά με τις αιτιάσεις της αξιωματικής και της ήσσονος αντιπολίτευσης που ζητούν να ανατραπεί η κυβερνητική πλειοψηφία με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το όνομα της δεύτερης.

«Η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε με συγκεκριμένη στόχευση, η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από τα μνημόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να ξηλώσουμε ένα κράτος διαφθοράς, αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ανασταλούν όλα αυτά, ας βγει να το πει δημόσια. Δεν θα το επιτρέψουμε, το κάθε πράγμα στον καιρό του», όπως υπογράμμισε.

«Όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, εάν και όποτε, τότε θα τοποθετηθούμε», τόνισε ο κ. Τοσουνίδης. Νωρίτερα, είχε περιγράψει την θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επαναλαμβάνοντας ότι είναι για το κόμμα του «θεμελιώδες ότι δεν αποδεχόμαστε τη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία του γειτονικού κράτους. Μας απαγορεύει, εφόσον και όταν έρθει στη Βουλή, να ψηφίσουμε υπέρ αυτής της συμφωνίας».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραμείνουν στη Βουλή, είναι ξεκάθαρο και από την τοποθέτηση του κ. Καμμένου ότι θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία. Δεν υπάρχει ζήτημα "συνείδησης", η συνείδηση είναι μία, ότι δεν ψηφίζουμε. Όποιος απόσχει από αυτήν δεν θα ανήκει στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων», όπως είπε, προσθέτοντας ότι για την περίπτωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλου που εμφανίστηκε θετικότερος σε δηλώσεις του, «διατύπωσε μία προσωπική άποψη, την οποία όμως με πάρα πολύ σύνεση είπε ότι θα συζητήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, ο ίδιος εκτίμησε ότι η Ελλάδα ήταν «σε μία αδύναμη θέση γιατί δεν είχαμε να δώσουμε, αγωνιζόμασταν να πάρουμε πίσω αυτά που παρέδωσαν, πριν από εμάς, προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει μία μεγάλη ιστορική διαδρομή που αποδεικνύει και την υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ», όπως είπε.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL