Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Προσπαθεί να τα μαζέψει μετά την υπονόμευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσπαθεί να τα μαζέψει μετά την υπονόμευση

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από τις προχθεσινές δηλώσεις του, που υπονόμευαν τους εθνικούς στόχους στην τελική ευθεία εξόδου από το πρόγραμμα, επιχείρησε από τη βαυαρική πρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού δανείστηκε την φανέλα των δανειστών και όρισε ως αντίπαλο την ελληνική κυβέρνηση στο τερέν της μεταμνημονιακής εποχής, επέλεξε χθες να αλλάξει... γκαρνταρόμπα.

“Φοράω πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας” υπογράμμισε και λαμβάνοντας ευδιάκριτες αποστάσεις από τον ίδιο του τον... εαυτό σε σχέση με την προοπτική επανόδου της χώρας στις αγορές, ισχυρίστηκε πως «το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί γενναία και να βρεθεί συμβιβασμός με το ΔΝΤ, ώστε να σταλεί σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια”. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά, επιμένει στην άποψη ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εντοπίζω συγκεκριμένες αδυναμίες του κυβερνητικού έργου», επεσήμανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι επενδύει στο εσωτερικό της χώρας στα υλικά της καταστροφολογίας, αναγνώρισε επί γερμανικού εδάφους ότι χρειάζεται ένα θετικό αφήγημα, χωρίς ωστόσο να δώσει ιδιαίτερη έκταση. “Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι ένα αληθινό, θετικό μήνυμα” τόνισε, επαναφέροντας τις γενικόλογες αναφορές για περισσότερες δουλειές και ανάπτυξη.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε 100 δισ."

Πάντως για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε συκοφαντικά βέλη κατά της κυβέρνησης και στο μέτωπο της οικονομίας. Παραβλέποντας τις ευθύνες της υφεσιακής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων υπογράμμισε ότι ‘ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία’. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι το να παίρνει την εξουσία μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, στις ιδιωτικές επενδύσεις, στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, δεν είναι η σωστή συνταγή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας”. Σε άλλο σημείο δε..., τα κομπιουτεράκια του κ. Μητσοτάκη “έβγαλαν” ότι “η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 100 δισ. ευρώ”, χωρίς φυσικά να δώσει βάση στην απώλεια της τάξεως 25% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 2010-2015...

Διαπιστευτήρια νεοφιλελευθερισμού

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε από το Μόναχο να δώσει διαπιστευτήρια νεοφιλελεύθερης προσήλωσης επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται “μια ξεκάθαρη δέσμευση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων” και στηλιτεύοντας το γεγονός ότι «η κυβέρνηση έκανε μεταρρυθμίσεις επειδή την πίεζε η τρόικα». Ασφαλώς απέφυγε να τοποθετηθεί για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αναστήλωση του κοινωνικού κράτους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL