Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ο Μητσοτάκης χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους" (Video)

Eurokinissi

«Ο πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαλαμβάνει πως οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Ας μη βιάζεται η ΝΔ, θα χάσει στην ώρα της» τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από 8 ολόκληρα χρόνια» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «οι πρωτοφανείς αντιφάσεις του προέδρου της ΝΔ προδίδουν το μέγεθος του αδιέξοδου του».

Όπως σημειώνει ο Δ. Τζανακόπουλος, «το πρόγραμμα που έχει βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας. Και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου».

Για αυτό το λόγο, συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ομολόγησε χθες στη Βουλή, δε θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές την οποία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση ούτε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους Έλληνες πολίτες.

Σε ό,τι αφορά τα ευφάνταστα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που διαρρέει η ΝΔ, ο πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαλαμβάνει πως αυτές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Ας μη βιάζεται η ΝΔ, θα χάσει στην ώρα της».

Αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στη ΝΔ η οποία ζήτησε ξανά εκλογές σημειώνει ότι «το μόνο για το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει καθοδήγηση ο πρωθυπουργός από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είναι τεχνογνωσία για το πώς να εκθέσει, εκτός από τον εαυτό του και το κόμμα του στη Βουλή».

Η ΝΔ τονίζει πως καταλαβαίνει «την ανάγκη του κ. Τζανακόπουλου να συμμαζέψει το χθεσινό φιάσκο του κ. Τσίπρα, αλλά είναι μάλλον πρωτοφανές μία κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα που προκάλεσε η καταστροφική οικονομική πολιτική της», σημείωσε νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο