Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Κ. Μητσοτάκης: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μητσοτάκης: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008!

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της βίας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντάς του ότι έχει την πολιτική ευθύνη για τη βία και την ανομία που επικρατεί.

«Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνατε τη φυσική βία με τη βία των μνημονίων. Εσείς είστε που 8 χρόνια μετά, δεν τολμήσατε να πείτε λέξη για να τιμήσετε τη μνήμη των δολοφονημένων της Marfin» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε στον ίδιο τόνο.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο, όχι μόνο να καταδικάσετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά να το αποδείξετε στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες». Ο δήμαρχος Τήνου με οκτώ άτομα προσωπικό στο αστυνομικό τμήμα κατάφερε και συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν θέλετε να το κάνετε, γιατί οι συγγένειες με τον χώρο είναι τέτοιες, που δεν σας το επιτρέπουν... Μωρό που μπουσουλάει, είπε ο κ. Τόσκας, ότι είναι ο Ρουβίκωνας, υποθέτουμε ότι η μαμά θα το βοηθήσει να περπατήσει με στοργή και προδέρμ».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε: «Δεν σας επιτρέπω να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφραση βίας».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο Αλ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ για το περιστατικό με τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και το έκανε για να αποκρύψει την καθολική αποτυχία του στα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL