Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ψηφοφορία για το σκάνδαλο Novartis σήμερα στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφοφορία για το σκάνδαλο Novartis σήμερα στη Βουλή

Με ακραία πόλωση και ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την Ολομέλεια αναμένεται να τοποθετηθεί στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis η Ν.Δ., ενώ χθες έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι τέθηκαν στο αρχείο οι μηνύσεις πολιτικών προσώπων κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διερεύνησαν την υπόθεση.

Ο κοινοβουλευτικός “μαραθώνιος” ξεκινά στις 10 το πρωί και αφορά το πόρισμα της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, ενώ θα ολοκληρωθεί το βράδυ με μυστική ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, η Βουλή καλείται να αποφασίσει την άσκηση ή τη μη άσκηση δίωξης κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντ. Σαμαρά και Π. Πικραμμένου και κατά των πρώην υπουργών Δ. Αβραμόπουλου, Αν. Λοβέρδου, Αν. Λυκουρέντζου, Μ. Σαλμά, Άδ. Γεωργιάδη, Γ. Στουρνάρα, Ευ. Βενιζέλου και Γ. Κουτρουμάνη για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειωτέον ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή έχει προτείνει στην Ολομέλεια να μην ασκηθεί ποινική δίωξη από τη Βουλή λόγω αναρμοδιότητας, αλλά να διαβιβάσει διά του υπουργού Δικαιοσύνης το πόρισμα στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον λόγο αναμένεται να λάβουν οι 9 από τους 10 αναφερόμενους, καθώς ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος δεν θα παραστεί -όπως και την προηγούμενη φορά- λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Εν τω μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, η ανακοίνωση ότι τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις κατά των εισαγγελικών λειτουργών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

“Επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου - και για τα πολιτικά πρόσωπα, και για τους δικαστικούς λειτουργούς! Και προειδοποιώ ότι δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Αντιλαμβάνομαι τον φόβο της κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από τη διάταξη Αγγελή. Δικαίως φοβούνται. Και μάταια προσπαθούν να το αποφύγουν”, δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Ευ. Βενιζέλος, καταλογίζοντας στον υπουργό Δικαιοσύνης “απώλεια κάθε αίσθησης νομιμότητας και κάθε σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”. Σε ό,τι αφορά τον Δ. Αβραμόπουλο, συνεργάτες του τόνιζαν χθες ότι “δεν κατετέθη ποτέ μήνυση κατά των εισαγγελικών λειτουργών κ. Ελ. Τουλουπάκη, κ. Χρ. Ντζούρα και κ. Στυλ. Μανώλη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL