Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
(Α)δέξιες βολές κατά Ποταμιού και διαφορετικών φωνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

(Α)δέξιες βολές κατά Ποταμιού και διαφορετικών φωνών

Μετά την επίθεση Μητσοτάκη προς το Ποτάμι με τη δήλωση ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος ύπαρξής του, οι εκ δεξιών πιέσεις προς το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη και συνεπώς προς το Κίνημα Αλλαγής συνολικά, εντείνονται, προερχόμενες από διάφορες πλευρές.

Μια μέρα μετά την εκτενή “οφειλόμενη” απάντηση Θεοδωράκη στον πρόεδρο της Ν.Δ., η πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, παρόντος του Οδ. Κωνσταντινόπουλου, έδωσε συνέχεια, μεταδίδοντας “διαρροές” περί συμμετοχής του επικεφαλής του Ποταμιού στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στ. Θεοδωράκη. Ο υπαινιγμός εκ μέρους του παρουσιαστή σαφής. Να υποβαθμιστούν οι ενστάσεις που εξαρχής προβάλλει το Ποτάμι στο εκλογικό αίτημα Γεννηματά για “εκλογές τώρα”, αλλά και η γενικότερη στάση του εντός του φορέα, αποδιδόμενα σε κάποια δήθεν μυστική συναλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστορικό επιθέσεων

Αυτό το σκεπτικό βρισκόταν και πίσω από τις προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις που είχαν εξαπολύσει οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Γ. Μανιάτης προς τον Γ. Ραγκούση για τη μετεκλογική προοπτική συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηρισμούς περί “χορηγών” του Αλ. Τσίπρα. Αλλά και η Ε. Χριστοφιλοπούλου είχε σχολιάσει με αποδέκτη το Ποτάμι περί “παιχνιδιών προσωπικών φιλοδοξιών και μικροκομματικών λογικών που ‘κλείνουν το μάτι’ στον ΣΥΡΙΖΑ”. Και η στήλη της τελευταίας σελίδας των “Νέων” τη Δευτέρα προσπαθούσε να απαξιώσει τις διαφορετικές φωνές στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., μιλώντας για “φαλαγγίτες” και αποδίδοντάς τους ιδιοτελή κίνητρα.

Αναρμόδιος ο Κωνσταντινόπουλος...

Στο άκουσμα της “πληροφορίας” ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε: “Όταν λέτε αυτό, εγώ δεν μπορώ να σας το διαψεύσω, γιατί δεν είμαι ο αρμόδιος, θεωρώ ότι είναι ανυπόστατες, θεωρώ ότι θα σας απαντήσει...”.

"Νέα εποχή fake news"

Ο Στ. Θεοδωράκης έσπευσε να βάλει τέλος στην “αγωνία” που εξέφρασε και ο τηλεοπτικός σταθμός (σ.σ. αλλά και ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. που έδειξε... να μη βάζει και το χέρι του στη φωτιά για τον Θεοδωράκη): “Νέα εποχή fake news. Ακούς έναν πολιτικό αρχηγό να λέει ότι ο πρώτος στόχος είναι να ηττηθούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και εσύ το μεταφράζεις ότι αυτός ο πολιτικός αρχηγός θα κατέβει βουλευτής επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ! Έλεος!”.

Στην εκπομπή παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας, μεταφέροντας την ενόχληση της Σεβαστουπόλεως: “Όσα ακούστηκαν στην εκπομπή σας μπορώ να τα εκλάβω μόνο ως κακό χιούμορ και τίποτα παραπάνω”, είπε, χαρακτηρίζοντας τα περί Επικρατείας “απλά κακοήθειες”. Η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του κόμματος Λ. Παπαδάκη σχολίασε πως “όλο και περισσότεροι ενοχλούνται από το Ποτάμι. Όλο και περισσότεροι φοβούνται το Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε σε καλό δρόμο”.

Επιμένει ο Ραγκούσης

Μετά τις προειδοποιήσεις Γεννηματά για διαγραφές -και προκειμένου να φρενάρει κάποιους που “ήταν έτοιμοι να πουν: ‘η σιωπή του, απέδειξε την ενοχή’”-, ο Γ. Ραγκούσης επανήλθε με δημόσια παρέμβασή του, με αφορμή ένα άρθρο γνώμης στο “Protagon”, στις 8 Μαΐου, για τις “αντιφάσεις” του.

Στη μακροσκελή απάντησή του επανέλαβε τις θέσεις που είχε διατυπώσει στην εκδήλωσή του και στο ιδρυτικό συνέδριο καλώντας το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αποφασίσει ότι “ανήκει στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη” και ότι στρατηγικός αντίπαλός του είναι η Ν.Δ. Καταλήγει πως: "Μας αρέσει - δεν μας αρέσει, υπάρχουν νέα δεδομένα σε στρατηγικής σημασίας ανοιχτά θέματα για το μέλλον της πατρίδας και της ελληνικής κοινωνίας. Σκοπιανό, συνταγματική αναθεώρηση, ολοκλήρωση αξιολογήσεων χωρίς καθυστερήσεις, τέλος Μνημονίων, νέα ελάφρυνση χρέους και πάνω από όλα οι υγιείς και πλεονασματικοί κανόνες της μεταμνημονιακής εποχής".

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν μου ζήτησε να προσχωρήσω στις τάξεις του ή οτιδήποτε άλλο” και “προσωπικά ποτέ δεν διανοήθηκα να ζητήσω το παραμικρό από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Αφήνοντας αιχμές προς τους επικριτές του στη ΔΗ.ΣΥ., σχολίασε ότι ο ίδιος ποτέ δεν έγινε υπουργός “με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, πρόεδρο της Ν.Δ. και δεδηλωμένη βασικά από τη Ν.Δ.” και ότι “όσοι δήθεν σκίζουν τα ρούχα τους λέγοντας πως δεν μπορούμε ούτε καν διάλογο να έχουμε εξαιτίας των επικρίσεων που έχουμε ανταλλάξει, τότε ας ψάξουν να βρουν τι έλεγαν αυτοί οι ίδιοι για τη Ν.Δ., και αντίστροφα, πριν σχηματίσουν την κυβέρνηση Σαμαρά”. Αναρωτήθηκε μήπως “πρέπει να ζητήσουμε και εμείς συγγνώμη για όλα εκείνα που μας καταλογίζουν", αρχίζοντας λ.χ. “από την ατιμωτική καταδίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσου Μαντέλη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL