Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Βγήκαν τα μαχαίρια στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Ν.Δ.

Ένα σκληρό εσωκομματικό μπρα ντε φερ με φόντο την επιδίωξη του Κυρ. Μητσοτάκη να “ελέγξει” το κόμμα έχει ξεκινήσει στη Ν.Δ., καθώς, όσο κι αν επισήμως στο Μοσχάτο ισχυρίζονται ότι προετοιμάζονται για... την αυτοδυναμία, ολοένα και περισσότεροι ετοιμάζονται να προσδεθούν για να διαχειριστούν τις επερχόμενες “αναταράξεις”.

Οι “αναταράξεις”, φυσικά, αναμένονται από τους πλέον νουνεχείς στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά τον Αύγουστο, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. προβλέπουν ότι μετά την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, το πολιτικό παιχνίδι θα ανοίξει ξανά και οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα είναι καθόλου “αυτόματες”.

Παιχνίδι εξουσίας

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα κορυφωθεί το εσωκομματικό παιχνίδι εξουσίας με τις εκλογές στις νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις της Ν.Δ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μηχανισμός του προέδρου του κόμματος έχει καταβάλει εργώδεις προσπάθειες προκειμένου να προωθήσει -ειδικά στις μεγάλες νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις- τους δικούς του υποψηφίους. Επί της ουσίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να ελέγξει τις σημερινές αρχαιρεσίες, προκειμένου να καταλήξουν σε ελεγχόμενες οργανώσεις, οι οποίες, με τη σειρά τους, να προωθήσουν την κατάλληλη “σταυροδοσία” στις επόμενες εθνικές εκλογές για να προωθηθούν στη Βουλή οι επιλογές Μητσοτάκη. Εξάλλου, το πόσο σκληρό είναι αυτό το εσωκομματικό παιχνίδι εξουσίας φάνηκε από τις βαριές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με... παραλίγο υποψήφιο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά να αποχωρεί, καταγγέλλοντας τον “κομματάρχη” του Κυρ. Μητσοτάκη Θ. Νέζη και τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Ν.Δ., Χρ. Μαρκογιαννάκη να μιλά ευθέως για εξαγορά ψήφων από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Στο στόχαστρο ο Αδ. Γεωργιάδης

Βεβαίως, το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να στεγανοποιήσει το κόμμα και να “οχυρωθεί” για τυχόν μελλοντικές αναταράξεις δεν περιορίζεται μόνο σε επίπεδο οργανώσεων βάσης, αλλά και στην... κορυφή: οι πληροφορίες επιμένουν πως, εφόσον οι σημερινές εσωκομματικές αρχαιρεσίες ολοκληρωθούν κατά τον επιθυμητό για τον πρόεδρο της Ν.Δ. τρόπο, το επόμενο βήμα θα είναι η... εκπαραθύρωση του Άδ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Εξάλλου, από το επιτελείο Μητσοτάκη δεν έχει περάσει απαρατήρητη η “δουλειά μυρμηγκιού” του Αδ. Γεωργιάδη, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα, και φτιάχνει “πυρήνες”, με άσπονδους εσωκομματικούς φίλους του να τον κατηγορούν ότι στήνει “εσωκομματικό παραμάγαζο προς μελλοντική αξιοποίηση”. Τούτων δοθέντων, μετά τις σημερινές εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να προβεί σε αλλαγές στο οργανόγραμμα και τη δομή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και μία απ’ αυτές τις αλλαγές θα είναι η κατάργηση των θέσεων των δύο αντιπροέδρων. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, φαίνεται πως ενισχύθηκαν όσοι εισηγούνται τα παραπάνω στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Άδ. Γεωργιάδης για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε σε... άλλη γραμμή, επιχειρώντας να “διορθώσει” τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ενώ, δηλαδή, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει πετάξει το γάντι των εκλογών στον Αλ. Τσίπρα, (προ)καλώντας τον “να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο, αφού πιστεύει ότι θα είναι καθαρή η έξοδος τον Αύγουστο”, ο Αδ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε να ζητεί να γίνουν οι εκλογές “την επόμενη Κυριακή”, εγκωμιάζοντας, μάλιστα, τη Φ. Γεννηματά και ενισχύοντας τις πληροφορίες πως ο ίδιος δεν θα είναι αντιπρόεδρος όταν... γίνουν εν τέλει οι εθνικές εκλογές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL