Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Ηχηρές διαφοροποιήσεις στη ΝΔ στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηχηρές διαφοροποιήσεις στη ΝΔ στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Ηχηρές διαφοροποιήσεις προκάλεσε στη ΝΔ η ψηφοφορία για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταψήφισε, κορυφαία στελέχη υπερψήφισαν (ανάμεσά τους και η εισηγητής του κόμματος!) και άλλοι απουσίασαν με νόημα.

Συγκεκριμένα από τη ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης καταψήφισε. Αντίθετα υπερψήφισε το άρθρο η εισηγητής του κόμματος Κατερίνα Μάρκου και οι Νίκη Κεραμέως, Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ απουσίασαν 8 βουλευτές: Θόδωρος Φορτσάκης, Νίκος Δένδιας, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Βαγιωνάς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε ο Γιάννης Μιχαλογιαννάκης και ο Θόδωρος Παραστατίδης. Απουσίασαν 7 βουλευτές:  Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Καραγιάννης, Άννα Βαγενά, Σταύρος Κοντονής (δεν πρόλαβε την ψηφοφορία αλλά θα ψήφιζε), Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Από το ΠΑΣΟΚ (όπου κάποιοι ήθελαν να καταψηφίσουν επειδή είναι νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ) όλοι ψήφισαν υπέρ, αλλά απουσίασαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Καρράς, Γιώργος Αρβανιτίδης και Μιχάλης Τζελέπης.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι ως κόμμα καταψήφισαν, υπέρ ψήφισαν οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Απουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL