Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευχαριστίες με «αιχμές» στον Στ.Κριμιζή από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

«Προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια για εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος» σημειώνει το υπουργείο ΨΗΠΤΕ

«Έκπληξη προκαλεί η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος», σημειώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή παραίτησης του Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΔΟ).

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνται ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, συνεχίζεται. «Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του». 

Παράλληλα τονίζεται ότι «η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα».

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή για τη σύντομη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος ΕΔΟ.

Τέλος, το υπουργείο ΨΗΠΤΕ ανακοίνωσε ότι νέος πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών.

Στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός-Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης.

Δείτε όλα τα σχόλια