Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκκρεμεί μια "ολιστική" απάντηση...

Απάντηση της Αυγής στο σχόλιο της ΓΣΕΕ

Με τίτλο "Όποιος ψάχνει την αλήθεια την βρίσκει" η ΓΣΕΕ προχώρησε χθες σε ανακοίνωση σχολιάζοντας το κύριο άρθρο της "Αυγής".

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας:

"Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας 'ΑΥΓΗ' και σε άρθρο με τίτλο "Ας πούμε και καμιά αλήθεια", διερωτάται μεταξύ άλλων ο συντάκτης "ο ΣΕΒ κατέθεσε προτάσεις για το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, η ΓΣΕΕ και οι άλλοι κοινωνικοί φορείς πού βρίσκονται; Κρύβονται;".

Δεν περιμέναμε ο συντάκτης της εφημερίδας "ΑΥΓΗ" να είναι ιδιαίτερα "μελετηρός"...σε ζητήματα θέσεων και προτάσεων κοινωνικών φορέων ή να έχει διαβάσει όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Ούτε βεβαίως έχουμε την απαίτηση να κατανοήσει ο συγκεκριμένος συντάκτης την έννοια της "ολιστικής αντίληψης της οικονομίας" που εισήχθη για πρώτη φορά στη δημόσια συζήτηση από εμάς και στη συνέχεια...έκαναν "clopy paste" κυβερνητικά στελέχη.

Τον παραπέμπουμε όμως να αναζητήσει τις "απαντήσεις" που ψάχνει (αν ψάχνει απαντήσεις...) στις τελευταίες εκθέσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία".

Η απάντηση της "Αυγής":

Καταρχάς είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ απαντάει, έστω και ως "θιγόμενη", μπαίνοντας στη συζήτηση για το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας την επομένη της λήξης του 3ου Μνημονίου. Επί της ουσίας τώρα: Φυσικά και είναι σε γνώση μας οι εκθέσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, τις οποίες καταγράφουμε λεπτομερώς τις τελευταίες δυο δεκαετίες. Εδώ όμως, ο άτυπος διάλογος που έχει ξεκινήσει για την "επόμενη μέρα", δεν μπορεί να περιοριστεί σε διαπιστώσεις και απλή καταγραφή των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων. Επομένως πράγματι εκκρεμεί μια "ολιστική" απάντηση της ΓΣΕΕ για την ανάπτυξη, τον ρόλο και τη συμβολή των εργαζομένων, τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας μετά την επαναφορά των ΣΣΕ... Αναμένουμε επομένως με ενδιαφέρον τις θέσεις της ΓΣΕΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο