Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Στα σκαριά συνάντηση Ν. Βούτση - Β. Σόιμπλε για τις γερμανικές αποζημίωσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα σκαριά συνάντηση Ν. Βούτση - Β. Σόιμπλε για τις γερμανικές αποζημίωσεις

Η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει τον τρόπο που θα διεκδικήσει τις γερμανικές επανορθώσεις δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα μεταβεί στο Βερολίνο και θα συναντηθεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είναι πλέον πρόεδρος της γερμανικής Βουλής.

«Υπάρχει ένα πόρισμα της ειδικής επιτροπής της Βουλής και είμαστε υποχρεωμένοι να το φέρουμε στην Ολομέλεια. Ενδεχομένως μέχρι τέλος της τρίτης Συνόδου ή στις αρχές της τετάρτης Συνόδου να υπάρχει μια απόφαση της Βουλής με βάση την οποία να κινηθεί η διακρατική επ΄ αυτού συνεννόηση και να τεθεί το ζήτημα όπου πρέπει να τεθεί. Εφόσον αποφασίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, οπωσδήποτε θα τεθεί στη γερμανική Βουλή. Θα τα δούμε όλα αυτά όταν έχουμε και το κατάλληλο πλαίσιο που θεωρώ υποχρέωσή μας να το έχουμε τους επόμενους μήνες» σημείωσε ο Ν. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών το 2018, επισημαίνοντας ότι η ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις είναι πάντα παρούσα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διπλών εκλογών -ευρωεκλογών και εθνικών- το 2019.

Ο Ν Βούτσης σημείωσε ότι εκτός από το Σύνταγμα, υπάρχουν ζητήματα, όπως ο οδικός χάρτης για μετά την έξοδο από τα μνημόνια και το Μακεδονικό, ενώ σε όλο αυτόν τον καμβά, πρέπει να αναζητούνται συναινέσεις πρόσθεσε.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις συνεργασίες είπε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τις συμμαχίες, κάτι που υποστήριξε και για τους ΑΝΕΛ.

Τόνισε ότι το σημαντικό είναι να διαμορφωθούν συνεργασίες στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στην Ελλάδα που θα δώσουν νέα πνοή στους λαούς.

Για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι ο κανονισμός δίνει κάποιες δυνατότητες για την συμμετοχή ή μη στις συνεδριάσεις της Βουλής, αλλά πρέπει ο λαός να τη στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL