Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Τα στοιχεία κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία / ΚΕΕΛΠΝΟ: 894 συμβάσεις με ΜΜΕ επί Άδ. Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα στοιχεία κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία / ΚΕΕΛΠΝΟ: 894 συμβάσεις με ΜΜΕ επί Άδ. Γεωργιάδη

Εκατομμύρια σε ανύπαρκτα site μοίραζε προεκλογικά το 2013 και 2014 το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που κατέθεσε και χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Ο Π. Πολάκης παρουσίασε ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στα χέρια του την Παρασκευή, η οποία περιλαμβάνει κατάλογο με 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με μέσα ενημέρωσης από τις 24-10-2013 έως τις 15-12-2014. Η "Αυγή" δημοσίευσε και τις 894 συμβάσεις στον ιστότοπό της.

"Είναι προφανές ότι το μεγάλο μπαμ έγινε τότε. Ήταν και προεκλογική χρονιά", τόνισε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: "Είναι ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. Τέλος".

Υπενθυμίζεται ότι για την περίοδο αυτή ο ίδιος ο υπουργός πήρε στα χέρια του από το ΚΕΕΛΠΝΟ μόλις 150 συμβάσεις και ότι μόνο από τις γνωστές συμβάσεις του 2014 είχαν δοθεί 4.274.150 ευρώ. Επομένως το ποσό που δόθηκε επί Γεωργιάδη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μεγαλύτερο! Κατά τον Π. Πολάκη, τουλάχιστον 9 εκατ. ευρώ επιπλέον! Σημειώνεται ότι ο Π. Πολάκης αντιστοίχισε τις 150 συμβάσεις που του είχε δώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ με τις 894 διαπιστώνοντας ότι ταυτίζονται με τον κατάλογο που παρέλαβε.

Τις συμβάσεις υπέγραψε ο διαχρονικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο ανώνυμος αποστολέας του καταλόγου κάνει λόγο για το "φέουδο μιας παρέας, η οποία περιελάμβανε τον Πουλή, τη Θεοφιλάτου, τη Λυρή, την Οικονόμου και άλλους πολλούς".

Ανύπαρκτα site

Ο κατάλογος που δόθηκε στην Εξεταστική έχει τη μορφή μηχανογραφικού. Σε αυτόν αναγράφονται το μέσο ενημέρωσης, η εισήγηση, η πρόταση της συνεργασίας και το υπηρεσιακό της σύμβασης. Είναι ενδεικτικό ότι οι διαφημίσεις πήγαιναν σε site τύπου petraskandalou.gr, xamparia.gr, alatikaipiperi.gr, apospasma.gr, agriniomandata.gr, epikairotitanes.gr, antipoina.gr.

Υπάρχουν και σχόλια όπως "μου είπε η Νίνα ότι την έχει κάνει αυτήν τη σύμβαση. Να το τσεκάρουμε", "είναι της Σουζάνας, είπαμε να το κάνουμε με την Νίνα" κ.ά.

Στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ επιχειρήθηκε να δοθεί διαφήμιση έως και σε αθλητικό σύλλογο! Στην περίπτωση του ΑΟΝΑ (Αθλητικός Σύλλογος Νέων Αργυρούπολης), παρά το ότι δεν υπήρχε εισήγηση, έγινε πρόταση συνεργασίας. Τελικά δεν ευοδώθηκε διότι, όπως αναγράφεται, "δεν θα γίνει, είναι σύλλογος και δεν μπορεί να τιμολογήσει".

Ν.Δ.: Επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν 17.000 ευρώ!

Σκωπτικό σχόλιο της Αννέτας Καββαδίας: "Είδατε τι πάθαμε για να μην πιάσουμε βελόνα και κλωστή στα χέρια μας;"

Η απάντηση της Ν.Δ. ήταν έγγραφο της σημερινής διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ με απευθείας ανάθεση 17.000 ευρώ για την καμπάνια για τη γρίπη. "Αν αυτή είναι η συνολική διαφημιστική δαπάνη, τότε θερμά συγχαρητήρια στον Ρόζενμπεργκ", απάντησε ο Π. Πολάκης. Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία πρόσθεσε με νόημα: "Είδατε τι πάθαμε για να μην πιάσουμε βελόνα και κλωστή στα χέρια μας;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL