Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ο Χατζηδάκης χάλασε την γιορτή Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Χατζηδάκης χάλασε την γιορτή Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται να επισκεφθεί συμβολικά την περιοχή της Ορεστιάδας ενόψει της 25ης Μαρτίου για να εκμεταλλευθεί μικροπολιτικά την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Χατζηδάκης έβαλε εναντίον του «γαλάζιου» δημάρχου της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Ο Κωστής Χατζηδάκης παραμονές της επίσκεψης Μητσοτάκη στην ακριτική πόλη που υπηρετούσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί εξέδωσε δελτίο τύπου κάνοντας λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς και υπερτιμολογήσεις στα έργα για τον οδοφωτισμό. Ωστόσο εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι στην ερώτηση που κατέθεσε, η ρητορική του αντιπροέδρου της ΝΔ άλλαξε υποστηρίζοντας πως τα στοιχεία προέρχονται από δημοσιεύματα εφημερίδων. 

Η ενέργεια αυτή του Κωστή Χατζηδάκη όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, δημιούργησαν αναβρασμό σε τοπικό επίπεδο και φυσικά στη ΝΟΔΕ Έβρου, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραβρεθεί στην περιοδεία του προέδρου της ΝΔ ο  Δήμαρχος Αλεξανδρούπουλης Βαγγέλης Λαμπάκης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι τυχαίο καθώς ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στην συγκεκριμένη περιοχή, έχει εκλεγεί δήμαρχος με υψηλά ποσοστά και μάλιστα για δύο θητείες, ενώ είναι πρόεδρος ΠΕΔ Θράκης, έχοντας δηλαδή στο πλευρό του περίπου 30 δημάρχους.

Μαλιστα, ορισμένοι τοπικοί παραγοντες κατηγορούν τον κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ πως, με την ερώτηση του, συντάσσεται ουσιαστικά με τις τεχνικές εταιρείες και τους εργολάβους οι οποίοι ζητούν να πάρουν το έργο του οδοφωτισμού χωρίς να παρέχουν καμία εγγύηση μετά την ολοκλήρωση του έργου! Σε αντίθεση με τον δήμο που προκήρυξε διαγωνισμό και στον οποίο πήρα μέρος συνολικά 12 εταιρείες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, απορρίπτοντας ουσιαστικά τον ισχυρισμό του Κωστή Χατζηδάκη ότι πρόκειται για «φωτογραφικό διαγωνισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL