Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Έχει ήδη φύγει η εταιρεία φύλαξης από το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχει ήδη φύγει η εταιρεία φύλαξης από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Με τη λέξη "μπούρδες" χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης όσα υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις σχέσεις του με την εταιρεία φύλαξης στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Π. Πολάκης αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει ήδη φύγει από το ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας εμφατικά: "Δεν τον ήξερα, δεν τον ξέρω, και τώρα έχει φύγει από το ΚΕΕΛΠΝΟ".

"Αν κάποιος, μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό, έχει βάλει το κορμί του μπροστά, με απειλές στην οικογένειά του, για το διώξιμο των εργολάβων από τα νοσοκομεία, είμαι εγώ. Ο συγκεκριμένος έχει ήδη φύγει. Η λάσπη πιάνει στην υγρασία, δεν πιάνει σε εμένα. Έχουμε δώσει τέτοιο αγώνα τα δύο χρόνια να διώξουμε τους εργολάβους που όταν θα είμαι στη σύνταξη και στα βαθιά γεράματα, θα γράψω ένα βιβλίο μόνο γι’ αυτό. Είναι δομημένα πελατειακά δίκτυα και οικονομικά συμφέροντα σε όλη την Ελλάδα", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε εμφατικά: "Μπούρδες. Εγώ μόνο μία συνάντηση είχα με αυτόν τον άνθρωπο. Όταν του είπα ότι 'από το υπουργείο φεύγεις. Και φεύγεις και από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ούτε μα ούτε σου'".

Πόλεμος με τα τοπικά συστήματα

Ο Π. Πολάκης επεσήμανε ότι οι δύο εργολάβοι φύλαξης στα κτήρια του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι από το 2010, από την περίοδο Γρηγοράκου. "Τον διώξαμε από το υπουργείο με μεγάλη καθυστέρηση και δυστοκία από το προσωπικό. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ η διοίκηση Ρόζενμπεργκ έχει καθημερινό σαμποτάζ δύο χρόνων. Θα κατηγορήσουν εμάς που καθυστερήσαμε να τον διώξουμε; Γιατί; Εμείς τον φέραμε; Αυτή τη στιγμή έχει φύγει.

Αν εμείς είχαμε τέτοιου είδους σχέσεις με τα εργολαβικά συνεργεία με αυτές που είχαν πολλοί διοικητές νοσοκομείων, αυτά θα ήταν ακόμη εκεί", επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συμπληρώνοντας ότι από τη φύλαξη του υπουργείου έφυγε τον Ιούνιο του 2017 και τώρα έφυγε και από τον ΕΟΠΥΥ. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς τον ρώτησε πώς παρέμενε ο εργολάβος και ο Π. Πολάκης του απάντησε ότι γινόταν επέκταση της παλαιάς σύμβασης όπως γίνεται και στα νοσοκομεία.

"Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή ελέγχουν τοπικά συστήματα θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε σε μια πολιτική επιλογή που είναι υπέρ του πολίτη", τόνισε ο Π. Πολάκης, ο οποίος έδωσε απάντηση και στην επίθεση που είχε δεχθεί για παρέμβαση στον διαγωνισμό γιατρών στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρώτη φορά προσλήψεις με διαγωνισμό

"Τόσα χρόνια το ΚΕΕΛΠΝΟ διόριζε χωρίς να κάνει προκήρυξη και χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ. Η πρώτη φορά από το 1992 που έγινε διαγωνισμός ήταν στον διαγωνισμό για τις ΜΕΘ που έγινε τον Φεβρουάριο του 2016. Είμαι πολιτικός προϊστάμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ και έχω την ευθύνη του ελέγχου του σύμφωνα με τη νομολογία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους", υπογράμμισε και κατηγόρησε τον αποπεμφθέντα διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρο Παπαδημητρίου ότι "έκανε τη δουλειά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς δεν κάναμε τηλέφωνα για να γίνουν αναβαθμολογήσεις. Άλλοι ήξεραν τα τηλέφωνά του και του μιλούσαν".

"Έχω το δικαίωμα να ελέγξω και υπήρξε και η νομική υποστήριξη. Μου είπαν ότι ο Παπαδημητρίου κάνει ό,τι έκανε παλιά. Λέω ‘Όπα! κάτω τα μολύβια’, και ζήτησα τις βαθμολογίες που έχουν γίνει. Έβαλα υπαλλήλους του υπουργείου και βαθμολόγησαν. Στη βαθμολόγηση που κάναμε υπήρξαν μόνο δύο ενστάσεις, όταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν 88 λάθη σε 202 αιτήσεις. Ζητήσαμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει αναβαθμολόγηση και δεν ήθελε να την κάνει", υπενθύμισε ο Π. Πολάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL