Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
"Ποιος έφερε τον Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ποιος έφερε τον Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα;"

Παραποίηση της πραγματικότητας από αυτούς που φωτογραφίζονταν, εναγκαλίζονταν και έλεγαν τα καλύτερα για τον κ. Σαββίδη, καταλόγισε στη ΝΔ και τα ΜΜΕ που την βοηθούν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Σχολιάζοντας την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, ο Κ. Μπάρκας επανέλαβε ότι «πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός ... είναι μία κακή εικόνα, ένα απαράδεκτο γεγονός, δεν υπερασπιζόμαστε τέτοιου είδους γεγονότα, είναι σαφές ... το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με αθλητικούς όρους, όχι όρους παραγόντων».

Από την άλλη πλευρά, για τις τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στελεχών της, υπό το φως της νέας κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε ότι «έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση και γενικώς ένα σύστημα που χάιδευε τέτοιου είδους παράγοντες, τώρα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα τα κακώς κείμενα στη χώρα -και για το ποδόσφαιρο».

Ειδικά για σημερινά πρωτοσέλιδα που προσπαθούν να συνδέσουν την κυβέρνηση με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι «προσπαθούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα και την αλήθεια, ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, παρά με γεγονότα που ακουμπούν τους ίδιους ... δεν μπορούμε να συζητάμε πολιτικά με αυτόν τον τρόπο».

«Μπορώ να φέρω στη μνήμη μου πλειάδα φωτογραφιών στελεχών της ΝΔ να φωτογραφίζονται δίπλα από τον κ. Σαββίδη και να λένε τα καλύτερα για αυτόν. Να απαντήσει κάποιος στο ερώτημα, ποιος ήταν αυτός που "έφερε" τον κ. Σαββίδη στην Ελλάδα και τον έκανε να ασχοληθεί με πάσης φύσεως επενδύσεις;», είπε ο Κ. Μπάρκας. Σημειώνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2012, τη διαχείριση του Μακεδονία Παλάς και το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών της ΣΕΚΑΠ στις αρχές του 2013.

«Από την άλλη, μπορώ να σας θυμίσω τις παρεμβάσεις, τι έλεγε ο καθένας στο δημόσιο λόγο του, τι έκαναν για τις εκλογές στην Ολυμπιακή Επιτροπή ... να τα βάλουμε όλα για να δούμε ποιος έκανε παρεμβάσεις και ποιος έπαιζε πολιτικά παιχνίδια διαμέσου του αθλητισμού χρησιμοποιώντας παράγοντες», είπε ο βουλευτής σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Τόσο ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (νυν Δικαιοσύνης) όσο και ο διάδοχός του μέχρι σήμερα Γιώργος Βασιλειάδης, έχουν κάνει «σειρά παρεμβάσεων στον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο, ώστε να βοηθήσουν να γίνει καλύτερο ποιοτικά, οι φίλαθλοι να έχουν ασφάλεια, όπως και οι αθλητές, οι παράγοντες να μην αντιπαρατίθενται σε διάφορα επίπεδα, να έχουμε ένα καλύτερο αθλητικό προϊόν. Βεβαίως πρέπει να γίνουν περισσότερα, αλλά δεν μπορεί να πείσει κανείς κανέναν, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χάλασε τα τελευταία τρία χρόνια», είπε ο κ. Μπάρκας. «Δεν γίνεται να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν είμαστε ελέφαντες, η κ. Σπυράκη και η ΝΔ μέσω των ΜΜΕ που τους βοηθούν, παραποιούν την πραγματικότητα».

Ο κ. Μπάρκας υπογηράμμισε ότι «ο κόσμος δεν είναι χαζός, η κοινωνία έχει αντίληψη και γνωρίζει τι συμβαίνει ... Με μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα δει ο καθένας ποιοι έβγαζαν φωτογραφίες με ποιους, ποιοι εναγκαλιζόντουσαν, τι λέγανε».

Αναρωτήθηκε εξάλλου, τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε σοβαρά, γιατί το μπάσκετ έχει κάνει τριάντα βήματα μπροστά και το ποδόσφαιρο δέκα βήματα πίσω; Γιατί άλλα αθλήματα πάνε μπροστά και το ποδόσφαιρο παραμένει ο ασθενής του ελληνικού αθλητισμού; Αυτά πρέπει να συζητήσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL