Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

“Να σταματήσουν τα ντροπιαστικά «καουμποϊλίκια» ζητάει ο Δ. Παπαδημούλης με αφορμή τα έκτροπα στο ποδόσφαιρο

"Η αντιμετώπιση της ανομίας, της σήψης, της εξευτελιστικής παραβίασης κάθε έννοιας νομιμότητας θα πρέπει να είναι αυστηρότατη και απαιτεί σοβαρότητα θεσμική από όλους"

«Να σταματήσουν τα ντροπιαστικά "καουμποϊλίκια"»", ζητάει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα insider.gr, με αφορμή τα τελευταία έκτροπα στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

«Τα φαινόμενα σήψης, ανομίας, αλλά και η απουσία κάθε έννοιας σεβασμού της νομιμότητας και των κανόνων, μας εκθέτουν και μας αδικούν ως χώρα», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης και συνεχίζει: «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζητά να επιβληθούν παντού και άμεσα κανόνες σεβασμού της νομιμότητας. Να σταματήσουν τα ντροπιαστικά "καουμποϊλίκια". Είτε αυτό αφορά στη διαχείριση δημοσίου χρήματος, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια, είτε στον σεβασμό των κανόνων της νομιμότητας και της Δημοκρατίας.

Και αυτό αφορά σε όλους, όσα χρήματα και αν έχουν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, ανεξάρτητα από κόμματα και οπαδικές προτιμήσεις, είναι έτοιμη να στηρίξει σημαντικές και ουσιαστικές τομές. Πιστεύω ακράδαντα ότι αν η κυβέρνηση τολμήσει να βάλει το μαχαίρι της κάθαρσης στο κόκκαλο και επιμείνει σε αυτό, τότε δεν θα έχει πολιτικό κόστος. Αν κάνει θετικές και αποτελεσματικές τομές εξυγίανσης στη χώρα, θα το πιστωθεί θετικά και στην κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει πως «η αντιμετώπιση της ανομίας, της σήψης, της εξευτελιστικής παραβίασης κάθε έννοιας νομιμότητας θα πρέπει να είναι αυστηρότατη και απαιτεί σοβαρότητα θεσμική από όλους. Είτε κάποιος ανήκει στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση. Δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά κόλπα. Όσοι συνηθίζουν να βλέπουν τα θέματα αυτά με τα χρωματιστά γυαλιά της κομματικής ή οπαδικής σκοπιμότητας, προσφέρουν κακές υπηρεσίες!».

Δείτε όλα τα σχόλια