Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τόνοι τοξικών αποβλήτων της Eldorado Gold, χύθηκαν στους δρόμους της Χαλκιδικής, καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Μία ολόκληρη κοινωνία διεκδικεί εδώ και χρόνια να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο της, προσπαθώντας να διαφυλάξει τον αέρα, το δάσος, τον νερό, τη δημόσια υγεία και χιλιάδες θέσεις εργασίας - Εμείς με αυτούς τους ανθρώπους και με όλα όσα εκπροσωπούν τασσόμαστε

"Τόνοι τοξικών αποβλήτων της Eldorado Gold, χυθήκαν στους δρόμους της Χαλκιδικής, έξω από τα Αρχαία Στάγειρα το περασμένο Σάββατο. Πρόκειται για ένα ακόμη ατύχημα, που προέκυψε έπειτα από ανατροπή φορτηγού που μετέφερε τα εν λόγω απόβλητα προς το φράγμα του Κοκκινόλακα, παράνομα, χωρίς να πληροί τις προδιάγραφες μεταφοράς που ενδείκνυνται για παρόμοιες δραστηριότητες", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
"Το γεγονός αυτό κάθε αυτό, δεν μας εκπλήσσει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο αλλά και γιατί η εταιρία δεν φημίζεται ούτε για τη συνέπειά της απέναντι στο νόμο, αλλά ούτε και για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες.
Το πόσο επικίνδυνη είναι η εξόρυξη που σχεδιάζεται και το πόσο προκλητικά η Eldorado παραβιάζει τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, γίνεται φανερό καθημερινά. Από την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων αρχέγονου δάσους, από τις επιπτώσεις στο νερό και τη δημόσια υγεία, μέχρι και τα «ατυχήματα» που συμβαίνουν συχνά - πυκνά στην περιοχή.
Με τη διαδικασία της διαιτησίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, τέτοια γεγονότα έρχονται όχι μόνο να θυμίσουν το πόσο καταστροφική είναι η δραστηριότητα της Eldorado Gold στην περιοχή αλλά και να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εναλλακτική από το να μην επεκταθεί η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η δικαιοσύνη οφείλει να μην εθελοτυφλεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση και η κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι αυτή η ανάπτυξη που οραματίζεται. Είναι απαραίτητο να παρθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει την καταστροφή.
Μία ολόκληρη κοινωνία διεκδικεί εδώ και χρόνια να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο της, προσπαθώντας να διαφυλάξει τον αέρα, το δάσος, τον νερό, τη δημόσια υγεία και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παλεύει εδώ και χρόνια για τη γη και την ελευθερία. Εμείς με αυτούς τους ανθρώπους και με όλα όσα εκπροσωπούν τασσόμαστε.
Μαζί τους θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Για να μην γίνει ούτε σήμερα ούτε ποτέ εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές" καταλήγει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Δείτε όλα τα σχόλια