Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Δ. Γάκης: Να πάρει θέση η Ν.Δ. / Με "άδεια Σαμαρά" μπήκαν οι τραμπούκοι στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Γάκης: Να πάρει θέση η Ν.Δ. / Με "άδεια Σαμαρά" μπήκαν οι τραμπούκοι στη Βουλή

Γιώργος Λουλουδάκης

Με άδεια Σαμαρά και διά χειρός Σταμάτη εισήλθαν στη Βουλή τα πρόσωπα που τραμπούκισαν εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και Άννας Βαγενά. Την "πρωτοφανή αθλιότητα" καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέοντας το γεγονός ευθέως με τον Αντώνη Σαμαρά. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκης κάλεσε τη Ν.Δ. να πάρει θέση για όσα έγιναν στο εντευκτήριο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επίθεση κατά των δύο βουλευτών εξαπέλυσαν οι Κώστας Τσιμάρας, Φώτης Σιάνης, Γιώργος Λουλουδάκης και Κώστας Κόλλιας. Και οι τέσσερις είχαν κομματικά αξιώματα επί Σαμαρά: Ο Κ. Τσιμάρας ήταν γενικός διευθυντής της Ν.Δ. από το 2012 μέχρι το 2016. Ο Φώτης Σιάνης (που στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές φέρεται να στήριξε τον Άδωνι Γεωργιάδη) διετέλεσε επικεφαλής του Τομέα Εκλογικών Αντιπροσώπων. Ο Γ. Λουλουδάκης υπήρξε γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. από το 2013 μέχρι την αποχώρηση Σαμαρά. Ο Κ. Κόλλιας ήταν γραμματέας Αγροτικού και βουλευτής της Ν.Δ. έως το 2015.

Κώστας Τσιμάρας

Υπενθυμίζεται πως τα πρόσωπα αυτά αντέδρασαν όταν η Ά. Βαγενά σχολίασε πως ο Α. Σαμαράς στην ομιλία του δεν μπορεί να βρει τίποτα θετικό. Είπαν "στα αρχ... μας" όταν έμαθαν ότι πρόκειται για βουλευτές, έβρισαν τον Δ. Γάκη και αποκαλούσαν τους βουλευτές "κατσαπλιάδες", ενώ απειλούσαν πως "θα σας φάμε με κονσερβοκούτια. Σας θάψαμε μία φορά στον Γράμμο και θα σας ξαναθάψουμε". Το επεισόδιο σταμάτησε χάρις στην παρέμβαση της φρουράς της Βουλής.

Φώτης Σιάνης

"Παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή του Κόλλια"

"Οι απειλές και οι ύβρεις που εξαπέλυσαν οι τραμπούκοι κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκη και Ά. Βαγενά στο εντευκτήριο της Βουλής συνιστούν πρωτοφανή αθλιότητα για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας" υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι οι συνεργάτες του Α. Σαμαρά "τόλμησαν να απειλήσουν και να καθυβρίσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας εμφυλιοπολεμική ρητορική, ως εάν να τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η τραγική ειρωνεία του άθλιου αυτού περιστατικού είναι πως, λίγο νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε ισχυριστεί ότι η παρούσα κυβέρνηση επαναφέρει το φάντασμα του χουντικού Κωνσταντίνου Κόλλια...".

"Να γνωρίζουν καλά ο Α. Σαμαράς και οι συνεργάτες του πως οι απειλές και οι ύβρεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε οποιονδήποτε άλλο. Δυστυχώς γι’ αυτόν, η εποχή του Κ. Κόλλια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί" καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Κόλλιας

"Ο Δ. Σταμάτης τους έβαλε στη Βουλή"

Ο Δ. Γάκης σε συνεντεύξεις του (Στο Κόκκινο 105,5, Ραδιόφωνο 247) επεσήμανε ότι ο προπηλακισμός έγινε από παρακρατικούς του Α. Σαμαρά που νομίζουν ότι το κράτος είναι ιδιοκτησία τους και πολώνουν και διχάζουν τον λαό. Ο βουλευτής επιβεβαίωσε ότι τα συγκεκριμένα άτομα πήραν άδεια εισόδου από το γραφείο του Α. Σαμαρά. Αποκάλυψε δε ότι στον χώρο της Βουλής τα έβαλε ο συνεργάτης του πρ. πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης.

Γιώργος Λουλουδάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL