Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Γ.Ραγκούσης: Η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής και πρέπει να σπάσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Ραγκούσης: Η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής και πρέπει να σπάσει

«Η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής και πρέπει να σπάσει» τονίζει, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δηλώνει πως «εκτός από δικαστικό θέμα, στο οποίο ενδεχομένως εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση Novartis σχετίζεται ευθέως με την προσπάθεια της χώρας να εξουδετερώσει -με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων- τις αιτίες που μας οδήγησαν στην πτώχευση».

Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα, επισημαίνει ότι «η εκκαθάριση του σκανδάλου και η παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών ενόχων δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, όμως στην πραγματικότητα υπηρετούν τους ίδιους στόχους με το μνημόνιο, δηλαδή την αντιμετώπιση της πτώχευσης».

Ο Γ.Ραγκούσης πιστεύει πως ο πολιτικός αντίκτυπος αυτής της υπόθεσης θα είναι πολύ μεγάλος και ειδικά, όπως λέει, γι' αυτούς που θα τοποθετηθούν στη λάθος πλευρά της ιστορίας θα είναι όλεθρος.

«Οι πολίτες δεν ανέχονται άλλο πολιτικούς με ελαστική συνείδηση σε θέματα εντιμότητας και δημόσιου ήθους. Οι πολίτες, καλώς ή κακώς, αντιλαμβάνονται δύο στρατόπεδα. Το στρατόπεδο της συγκάλυψης, που εκπροσωπεί την παρασιτική Ελλάδα, και το στρατόπεδο του κράτους δικαίου και της εντιμότητας, που εκπροσωπεί τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν, τους αβοήθητους Έλληνες» αναφέρει ο ίδιος.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «θα πρόκειται για σκευωρία αν παραπεμφθούν άνθρωποι σε δίκη για κακούργημα χωρίς στοιχεία με ουσιαστική βασιμότητα» προσθέτοντας πως, αντίθετα, «αν συγκεκριμένα πρόσωπα που σήμερα φέρονται να ενέχονται στο σκάνδαλο Novartis τελικά δεν παραπεμφθούν σε δίκη, τότε αυτό δεν θα είναι σκευωρία. Θα είναι απαλλαγή τους από τις κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω τη θέση "καμία συγκάλυψη ενόχων-καμία πολιτική δολοφονία αθώων, ανεξαρτήτως παράταξης"».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL