Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Κ.Ο. / Στην ελληνοτουρκική ένταση επενδύει η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Κ.Ο. / Στην ελληνοτουρκική ένταση επενδύει η Ν.Δ.

Με μικροπολιτικό τρόπο αντιμετωπίζει η Ν.Δ. ακόμη και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο υιοθετώντας βαριές εκφράσεις με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο στη “δομική αντιπολίτευση”, αλλά και στους δεξιούς ψηφοφόρους. Μάλιστα, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

Παρ' ότι αρχικά, μετά το περιστατικό στα Ίμια, ο Κυρ. Μητσοτάκης προέβη σε “επίδειξη σοβαρότητας”, αναβάλλοντας την κατάθεση του αιτήματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, στη συνέχεια η Ν.Δ. επένδυσε πολιτικά στην επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μάλιστα, χθες, ο αρμόδιος τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. μόνο που δεν ζήτησε την... κήρυξη πολέμου παρεμβαίνοντας στον ΣΚΑΪ για τον εμβολισμό του σκάφους του ελληνικού Λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό. «Κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Όσο εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα και υποχωρείς -και το κάνει ο κ. Τσίπρας, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και η εσωτερική πολιτική σκηνή- τόσο οι απέναντι αποθρασύνονται. Το κάνει για τα Σκόπια, το κάνει για τα Ίμια, το κάνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΑΟΖ της Κύπρου, το κάνει για τους Τσάμηδες, που ξαφνικά εγείρουν αξιώσεις από την Ελλάδα» ισχυρίστηκε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. χρησιμοποιώντας ακόμη και φράσεις όπως η “ενδοτικότητα”.

“Τώρα τι έχει να πει που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας λέει ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος; Κι εμείς απαντήσαμε, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία! Οι Τούρκοι μας είπαν ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και οι κύριοι της κυβέρνησης απάντησαν διά του υπουργείου Εξωτερικών ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία. Αυτή είναι σοβαρή, στιβαρή εθνική πολιτική;” διερωτήθηκε ο Βασ. Κικίλιας κατηγορώντας την κυβέρνηση για “εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας”.

Άρνηση Μητσοτάκη

Σημειωτέον ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, παρά τη σοβαρότητα της συγκυρίας, προανήγγειλε χθες ότι δεν πρόκειται να... δεχθεί ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ούτε θα έχει άτυπη συνάντηση μαζί του στο Συνέδριο Διεθνούς Ασφάλειας στο Μόναχο, παρ' ότι αύριο και οι δύο θα είναι εκεί! Πηγές της Ν.Δ., μάλιστα, έλεγαν πως, αν ο κ. Καμμένος κρίνει αναγκαίο να παράσχει ενημέρωση, μπορεί να απευθυνθεί στον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Βασ. Κικίλια...

"ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"

Υπευθυνότητα ζητά η κυβέρνηση από τον Γ. Κουμουτσάκο

Πέραν αυτών, έντονη ήταν χθες η αντίδραση κυβερνητικού αξιωματούχου στους ισχυρισμούς που εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος. “Η Ν.Δ. θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του ο κ. Τσίπρας δεν επεσήμανε τα αυτονόητα: Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα” ισχυρίστηκε ο κ. Κουμουτσάκος. Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίασε ότι “θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο όσο και το κόμμα του”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL