Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Β.Βενιζέλος: Να δοθεί στην δημοσιότητα η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β.Βενιζέλος: Να δοθεί στην δημοσιότητα η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis

«Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή», ζητά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση αναφερόμενος στην δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis που έφτασε στην Βουλή.

Ο ίδιος μιλά για «βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου» απαριθμώντας τις κατά την γνώμη του παρεμβάσεις αναρμόδιων στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι μετά από αυτές τις παραβιάσεις της διαδικασίας «έχουν πλέον καταπέσει όλες οι θεσμικές εγγυήσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» και συμπληρώνει ότι «είναι αστείο η Βουλή, επιμένοντας στην τυπική εφαρμογή διατάξεων που ήδη ευτελίστηκαν, να ανεχθεί  επιλεκτικές διαρροές, φήμες και μύθους».

Ο Β. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι «μόνη εγγύηση είναι η απόλυτη διαφάνεια και η δημοσιότητα των διαδικασιών. Χωρίς μυστικοπάθειες και κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που προστατεύονται από την βάσανο της δημόσιας εξέτασης».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζεται παράλληλα ότι «προσωπικά το ζήτημα με αφορά μόνο από την πλευρά των θεσμών και της καταδίωξης των συκοφαντών και εκείνων που τους υπέθαλψαν πολιτικά και δικονομικά», ενώ υποστηρίζει ότι «το παράλληλο χρονοδιάγραμμα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και «εντυπωσιακών» δικονομικών ενεργειών νομίζω ότι εξηγεί πολλά πράγματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL