Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Συγκεντρωσιάρχης του συλλαλητηρίου ο Σαμαράς / Βαθαίνει το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκεντρωσιάρχης του συλλαλητηρίου ο Σαμαράς / Βαθαίνει το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία

Με... “καπέλο Σαμαρά” προσέρχεται αύριο στο συλλαλητήριο για την “ελληνικότητα της Μακεδονίας” η μισή Ν.Δ., καθώς ο πρώην πρωθυπουργός, εν μέσω φημών πως σκέφτεται σοβαρά να δώσει το “παρών”, απηύθυνε επίσημο κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, όμως, το ρήγμα στη Ν.Δ. βαθαίνει, καθώς, ενόσω ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει την “αφωνία”, ο Ν. Κακλαμάνης διαμηνύει στην ηγεσία του κόμματος πως η όποια απόφαση θα πρέπει να “περάσει” από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ο “καραμανλικός” Ευ. Αντώναρος βάλλει με οξύ τρόπο και απολύτως “φωτογραφικά” κατά του Αντ. Σαμαρά.

Στα δυο

Το συλλαλητήριο έχει εκ των πραγμάτων “κόψει” στα δύο τη Ν.Δ., καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης στην αρχή ισορρόπησε σε τεντωμένο σχοινί αφήνοντας τους βουλευτές “ελεύθερους να αποφασίσουν”, ενώ από προχθές “αγκάλιασε” επισήμως την αυριανή συγκέντρωση, καθώς το Μοσχάτο επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την κάλεσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

“Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα”

Σημειωτέον, άλλωστε, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει δεχθεί εισηγήσεις να δώσει το “παρών” αύριο στο Σύνταγμα, αν και όλα δείχνουν πως θα το αποφύγει, μπας και καταφέρει να σώσει το τελευταίο χιλιοστό του καταστραφέντος φιλελεύθερου προφίλ που είχε κάποτε χτίσει.

Όμως, χθες, ενδυόμενος εκ νέου λεοντή “μακεδονομάχου”, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς βγήκε μπροστά καθιστώντας σαφές ότι είναι ο ίδιος ενορχηστρωτής της “γαλάζιας” πτέρυγας που θα δώσει το “παρών” στο Σύνταγμα. Προσερχόμενος χθες στον ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε πως “σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τη χριστιανοσύνη και για τη Μεσσηνία”, για να προσθέσει με νόημα: “Την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη μέρα για την Ελλάδα”.

"Υπάρχουν δυο γραμμές"

Εν τω μεταξύ ευρέως συζητείται στη Ν.Δ. η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Ν. Κακλαμάνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, με την οποία όχι μόνο παραδέχεται πως στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατούν δύο γραμμές για το “Μακεδονικό”, αλλά στέλνει και μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος πως, αν υπάρξει τελική πρόταση λύσης, την απόφαση θα πάρει... η Κοινοβουλευτική Ομάδα και όχι ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“Η Ν.Δ. έχει δυο γραμμές για το Σκοπιανό, η μία του Βουκουρεστίου για σύνθετη ονομασία και η άλλη του 1992, χωρίς τον όρο ‘Μακεδονία’ παραδέχθηκε ο Ν. Κακλαμάνης. Η Ν.Δ., για να ξεκαθαρίσει και το θέμα που μας λένε για το όνομα, θα κάνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας (...) εκεί θα ληφθεί, λοιπόν, μία απόφαση κατά πλειοψηφία” τόνισε.

Οξύς ήταν και ο Ευ. Αντώναρος, που αντέδρασε με σημείωμα στο Facebook μετά το δημόσιο κάλεσμα Σαμαρά για το συλλαλητήριο. “Κοίτα φόρα που έχουν πάρει οι ‘υπερπατριώτες’ και οι μουσαφιραίοι. Πιστεύουν, φαίνεται, πως (ξανα)ήρθε η ώρα τους κι είναι... έτοιμοι για ρεβάνς. Ξεχνώντας βέβαια πως με τέτοια μυαλά οδήγησαν την Κεντροδεξιά το 2012 στον ιστορικό της πάτο με 18,85%” έγραψε δηκτικά “φωτογραφίζοντας” ευθέως τον Αντ. Σαμαρά -καθώς εκείνος ήταν που έφτασε τη Ν.Δ. στο 18,85%.

“Αν αφεθούν να το πάνε έτσι, το 33,47% της ήττας του 2009 θα εξακολουθήσει να είναι άπιαστο όνειρο... Κι ας το λοιδορούσαν τότε... Ναι, οι ίδιοι που κατακρήμνισαν την παράταξη στα τάρταρα κι έχουν τώρα το απύθμενο θράσος να μιλάνε. Ας προσπαθήσουν λοιπόν... Και βλέπουμε!

ΥΓ.: Και υπενθυμίζω. Όλοι εμείς (και δεν είμαστε λίγοι) λέμε και στους από ’δω και στους από ’κει: Η πατρίδα δεν παίζεται στα ζάρια. Ούτε θυσιάζεται για ψηφαλάκια κι αρχηγίες” κατέληξε ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL