Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Από τις απειλές στο Facebook, στην επιστολή κατά Κοτζιά: / "Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τις απειλές στο Facebook, στην επιστολή κατά Κοτζιά: / "Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα"!

Στον Νίκο Κοτζιά έφτασαν μέσω επιστολής οι απειλές περί σφαιρών στους "προδότες". Όπως αποκάλυψε ο Ν. Τόσκας στον ΑΝΤ1, άγνωστοι έστειλαν χθες ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, όπου έγραφαν: «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα». Ο Ν. Τόσκας τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά». Ο φάκελος έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και ερευνάται η υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και δεύτερη επιστολή, υβριστική, με φρασεολογία περί "προδοτών", "ανθελλήνων" και "ξεπουλημένων". Οι επιστολές κοινοποιήθηκαν και σε άλλα τρία υπουργεία που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση για το "Μακεδονικό" και την εξωτερική πολιτική.

Ν. Κοτζιάς: Ηθικοί αυτουργοί

"Επί χρόνια, συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου" σχολίασε μέσω Τwitter ο Ν. Κοτζιάς, καλώντας Ν.Δ. και Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν "χωρίς ναι μεν και αλλά". Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμιζαν τις συνεχείς συκοφαντίες εις βάρος του υπουργού. Παράλληλα, καταδικάζοντας τις απειλές τονίζουν ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του Ν. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

ΣΥΡΙΖΑ: Στοπ στην όξυνση

"Η Ν.Δ. εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές" ανέφερε το Μαξίμου, σημειώνοντας ότι "μετά τις 'σφαίρες για τους προδότες' που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφτασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά". "Όσοι αγκαλιάζουν την Ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους" υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Την κατηγορηματική καταδίκη της ενέργειας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως οι απειλές αυτές δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. "Είναι ευθύνη όλων να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ".

Διχαστική καταδίκη της Ν.Δ.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες, ώστε το μεσημέρι η Ν.Δ. να καταδικάσει "απερίφραστα τη βία από όπου κι αν προέρχεται" και τις απειλές κατά του Ν. Κοτζιά, επιτιθέμενη ωστόσο σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ: "Το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες" αναφέρει.

ΔΙΣ: Αυτονόητη καταδίκη

"Προφανώς, η καταδίκη είναι αυτονόητη" υπογράμμιζαν το απόγευμα κύκλοι της Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας ωστόσο ότι "ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο κ. Κοτζιάς, επωνύμως αυτή τη φορά, απευθύνεται στην Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία".

Χλευασμός Πορτοσάλτε...

Τη στιγμή που το σύνολο του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου καταδικάζει τις απειλές αλλά και το παραλήρημα της προέδρου του ακροδεξιού μορφώματος, που προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου -"αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε ακραία λάθη και τραγωδίες" σημείωσε ο Ν. Τόσκας-μ ο γνωστός και μη εξαιρετέος Άρης Πορτοσάλτε ξεπέρασε τα όρια. Με tweet του λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση Τόσκα, ο γενικός διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ ειρωνευτόταν τις απειλές γράφοντας: "Τρελές σφαίρες Νο 3! Ξεκαρδιστική κωμωδία". Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, επανήλθε εξυπηρετώντας το αφήγημα που στήνουν συγκεκριμένα μέσα με ναυαρχίδα τον ΣΚΑΪ και η αντιπολίτευση: "Τόσος πια φόβος Μαξίμου για το συλλαλητήριο της Κυριακής! Το καθεστώς σε αγωνιώδες παραλήρημα".

Ν. Τόσκας: "Δεν φοβόμαστε επεισόδια"

"Δεν φοβόμαστε επεισόδια" σημείωσε αναφερόμενος στο συλλαλητήριο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτιμώντας ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα και τονίζοντας ότι έχουν παρθεί τα μέτρα που πρέπει. Αναφορικά με τις ακραίες και απειλητικές τοποθετήσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι είναι καταδικαστέες όποιες εκφράσεις και ενέργειες περνούν τα όρια. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ενέργειες που είναι πέρα από τον νόμο και πέρα από το δημοκρατικό πολίτευμα».

Τα κόμματα καταδικάζουν

Σχεδόν όλα τα κόμματα καταδίκασαν τις απειλές κατά του υπουργού Εξωτερικών. "Tουλάχιστον ας συμφωνήσουμε σε αυτό: Κάθε πολιτική άποψη, με επιχειρήματα, είναι σεβαστή στη δημοκρατία και δεν χωρούν απειλές" σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης.

Το ΚΚΕ καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον υπουργό Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για "ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού".

"Ενέργειες και συμπεριφορές τέτοιου είδους στρέφονται ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε" σημείωσε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μ. Παπαδοπούλου.

Π. Ρήγας: Ποιοι οργανώνουν το συλλαλητήριο

«Η βία, απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν συμβάλλει στη δημοκρατική εμβάθυνση» σχολίασε στον Αlpha 989 ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που δημιουργούν «κλίμα». Ο Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι ο κόσμος που θα πάει στο συλλαλητήριο δεν σημαίνει ότι είναι προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά έχει σημασία ποιοι το οργανώνουν και ο τρόπος που εκφράζονται.

«Στα συλλαλητήρια εκφράζεται ένα πατριωτικό συναίσθημα γενικά κι αφηρημένα μαζί με σκοπιμότητες, μισαλλοδοξίες και εθνικισμούς. Κανείς δεν μπορεί να τα διαχωρίσει αυτά... Όταν λένε ότι από τη μία είναι ο λαός και από την άλλη οι πολιτικοί που πρόδωσαν, αυτό είναι δημοκρατική προσέγγιση; Αυτό λένε οι ομιλητές» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL