Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Οδυνηρό για τον καταναλωτή να βρεθούμε με λιγότερο από δύο τηλεπικοινωνιακούς παρόχους"

Αιχμές του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για την στάση της προηγούμενης σύνθεσης της ΕΕΤΤ σε θέματα ανταγωνισμού

«Θα είναι οδυνηρό για τον Έλληνα καταναλωτή να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα έχουμε λιγότερο από δύο τηλεπικοινωνιακούς παρόχους» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση για τους κινδύνους περιορισμού του ανταγωνισμού αν η Forthnet εξαγοραστεί από τους ανταγωνιστές της. Ο Ν. Παππάς επισήμανε ότι «θα περιμέναμε και περιμένουμε η νέα Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να ενσκήψει πάνω από αυτά τα ζητήματα πάρα πολύ γρήγορα, πάρα πολύ άμεσα και με τρόπο που να διασφαλίζει τα συμφέροντα των καταναλωτών».

Ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι δυστυχώς η Ελλάδα είναι «μια αγορά μονοπωλιακή, ολιγοπωλιακή θα το έλεγα κατ’ επίφαση» στον χώρο των τηλεπικοινωνιών παρατηρώντας ότι από το «άνοιγμα» της αγοράς και μετά καταγράφεται «μια πορεία ραγδαίας συγκέντρωσής της», κάτι που «δυστυχώς έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και στις τιμές». Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι «έχουμε, δυστυχώς, το πιο αργό και το πιο ακριβό internet στην Ευρώπη» και θύμισε τα φαινόμενα των διαφημίσεων ταχυτήτων στο διαδίκτυο που δεν είναι πραγματοποιήσιμες.

Ο Ν. Παππάς έφερε το παράδειγμα της μηδενικής συνδεσιμότητας της χώρας στις συνδέσεις 100 Mbps και πάνω, την στιγμή που η χώρα μας οφείλει να πιάσει μέχρι το 2025 τον ευρωπαϊκό στόχο για 50% των νοικοκυριών με αυτήν τη συνδεσιμότητα. Ο Ν. Παππάς δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αξιοποίησης πόρων για «τεχνολογίες οι οποίες αντέχουν στο μέλλον» και τόνισε ότι «υπάρχει ένας πάρα πολύ κρίσιμος ρόλος της ΕΕΤΤ».

«Είναι προφανές ότι η σύνθεση της προηγούμενης Επιτροπής δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τους όρους ανταγωνισμού»

Ο Ν. Παππάς επισήμανε ότι «είναι προφανές ότι η σύνθεση της προηγούμενης Επιτροπής δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τους όρους ανταγωνισμού που να μπορούν προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη ένα προϊόν φθηνό και αξιόπιστο» υπενθυμίζοντας τα δημόσια παράπονα ότι τα μέλη της καθυστερούσαν την έγκριση συγκεκριμένων προϊόντων από εταιρείες, αλλά και τις εκδόσεις αποφάσεων σε σχέση με «πάρα πολύ συγκεκριμένα πρόστιμα». Ο Ν. Παππάς εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα σύνθεση της ΕΕΤΤ θα ανταποκριθεί στο χρέος της.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο