Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Ηλίας Ηλιού / Ηλίας Ηλιού: Η πολυδιάστατη ζωή και το έργο του εμβληματικού διανοούμενου της Αριστεράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηλίας Ηλιού / Ηλίας Ηλιού: Η πολυδιάστατη ζωή και το έργο του εμβληματικού διανοούμενου της Αριστεράς

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου πολιτικού και αγωνιστή της Αριστεράς Ηλία Ηλιού διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής. Αφορμή για την εκδήλωση είναι η κυκλοφορία της πολιτικής βιογραφίας του Ηλία Ηλιού από τις εκδόσεις του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της σειράς "Βιογραφίες Πολιτικών.

Στην εκδήλωση με τίτλο "Μνήμη Ηλία Ηλιού, 33 χρόνια από τον θάνατό του" θα χαιρετίσει και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής (Βασ. Σοφίας 11, είσοδος από οδό Σέκερη).

Τις καθοριστικές πτυχές του πολυδιάστατου βίου του Ηλία Ηλιού θα αναδείξουν ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η Κατερίνα Λαμπρινού και η Ιωάννα Παπαθανασίου. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο συγγραφέας της βιογραφίας Ηλίας Νικολακόπουλος και θα συντονίσει η γενική γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ιστορικός Νίκη Μαρωνίτη.

Η ζωή και το έργο του εμβληματικού διανοούμενου της μετεμφυλιακής περιόδου, που μέχρι και στις μέρες μας χαίρει του σεβασμού από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο βίος του Ηλία Ηλιού διέπονται από τις αρχές της Αριστεράς, τις διεκδικήσεις και την αγωνιστική δράση της μεταπολεμικής περιόδου, την προσπάθεια για επαναφορά της Ελλάδας στον δρόμο της ομαλότητας, αλλά πρωτίστως από την πλούσια και καίρια κοινοβουλευτική του παρουσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL