Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Δύο πολύ θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους που δεν έχουν γίνει γνωστές"

Eurokinissi

Διευκρινίσεις της Ε. Αχτσιόγλου για το περιεχόμενο της ρύθμισης για την απαρτία στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων όταν συγκαλούνται για να λάβουν απόφαση για απεργία

Παρέμβαση στην επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο έκανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προχωρώντας σε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της ρύθμισης για την απαρτία στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων όταν συγκαλούνται για να λάβουν απόφαση για απεργία.

Όπως σημείωσε, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης δυο πολύ θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους που δεν έχουν γίνει γνωστές:

1. Θεμελιώνεται η υποχρέωση του εργοδότη να αποζημιώσει τον εργαζόμενο που υπέστη εργατικό ατύχημα, εφόσον δεν τηρήθηκε η κείμενη νομοθεσία για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία .

2. Εισάγεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση των δρομολογίων, των στοιχείων προσωπικού και των υπερωριών για τους οδηγούς των ΚΤΕΛ και των τουριστικών λεωφορείων και καταργείται η αδικαιολόγητη εξαίρεση που ίσχυε γι αυτό τον κλάδο και οδηγούσε σε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο