Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Ευ. Τσακαλώτος: Το πρώτο πολυνομοσχέδιο με περισσότερα θετικά από αρνητικά μέτρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευ. Τσακαλώτος: Το πρώτο πολυνομοσχέδιο με περισσότερα θετικά από αρνητικά μέτρα (Video)

«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.https://www.youtube.com/embed/fgTL2P0Rbxs

Ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει «πλήρη επίγνωση» των δυσκολιών, υπογράμμισε όμως ότι αυτό το πολυνομοσχέδιο είναι το πρώτο όπου τα θετικά μέτρα υπερισχύουν των αρνητικών μέτρων. Ο Ευ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι το πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει ακόμα και την ισορροπία μεταξύ του τι κάνει η κυβέρνηση γιατί είναι υποχρεωμένοι και τι κάνει γιατί το χρειάζεται η ελληνική οικονομία στην πορεία εξόδου από την κρίση.

Ο Ευ. Τσακαλώτος σημείωσε επίσης ότι «το έχει καταλάβει όλη η κοινωνία, αλλά και στο εξωτερικό, ότι αυτή η κυβέρνηση λύνει προβλήματα που λιμνάζουν» κάνοντας αναφορές σε ζητήματα όπως η προώθηση του Κτηματολογίου. Ο Ευ. Τσακαλώτος σχολίασε ακόμα ότι για πρώτη φορά υπάρχει από την κυβέρνηση στρατηγική για το παιδί και παρατήρησε ότι οι αλλαγές στο τρόπο καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων κινούνται στην κατεύθυνση μιας πιο δίκαιης αναδιάρθρωσης, ενώ δεν παρέλειψε θετικές αναφορές στις σχετικές προσπάθειες της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

Η διάταξη για την απεργία ήταν η μόνη θέση του ΔΝΤ που «πέρασε»

Σχετικά με την διάταξη για την απεργία, ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που θα επιλέγαμε» κι επισήμανε ότι ήταν ο μόνος τομέας στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά όπου «πέρασε» η θέση του ΔΝΤ και μάλιστα, παρά την βοήθεια των ευρωπαϊκών θεσμών, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τις συλλογικές συμβάσεις και τις απολύσεις. Ο Ευ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι το μέτρο είναι επιβαρυντικό, αλλά όχι «καταστροφικό» και σχολίασε ότι χρειάζεται μια σοβαρή συζήτηση για το πώς ενεργοποιήσεις τους εργαζόμενους παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε εμπόδιο σε καλό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL