Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρ. Αντωνοπούλου: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά 260.000 άνεργοι έχουν βρει μια θέση εργασίας

Eurokinissi

Προγράμματα μείωσης των ευέλικτων μορφών εργασίας εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά 260.000 άνεργοι έχουν βρει μια θέση εργασίας» επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου αναφερόμενη στην μείωση της ανεργίας από το 26,5% στο 20% επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Μιλώντας στην συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, η Ρ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε επίσης στην μείωση της ανεργίας των νέων από το 52% στο 42%, ενώ εξήγγειλε δύο προγράμματα μείωσης των ευέλικτών μορφών εργασίας: ένα πρόγραμμα μετατροπής των δελτίων παροχής υπηρεσιών σε μισθωτή απασχόληση κι ένα πρόγραμμα πριμοδότησης επιχειρήσεων για μετατροπή της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.

Η Ρ. Αντωνοπούλου επισήμανε ακόμα τον εξορθολογισμό των προγραμμάτων απασχόλησης στον οποίο έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, εξορθολογισμός που παύει να αντιμετωπίζει τα προγράμματα αυτά ως επιδοματική πολιτική κι έχει ως αποτέλεσμα από τους περίπου 180.000 ανέργους που εντάχθηκαν στα προγράμματα, οι 120.000 να έχουν βρε μια θέση εργασίας.

Παράλληλα, η Ρ. Αντωνοπούλου επέκρινε την επιμονή της αντιπολίτευσης να συμπράττει με επιστημονικά ινστιτούτα που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας τα μνημονιακά χρόνια καλώς έγινε και δεν πρέπει να ανατραπεί. «Αυτή είναι η διαχωριστική κι ανεξίτηλη γραμμή που υπάρχει ανάμεσά μας» υπογράμμισε η Ρ. Αντωνοπούλου σημειώνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα δημιουργήσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για την μείωση φορολογίας και την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους που οι προηγούμενες κυβερνήσεις διέλυσαν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο