Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.2°C23.5°C
2 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.1°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C24.9°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.1°C
0 BF 72%
"Ένδειξη αδυναμίας τα εξώδικα της κ. Μητσοτάκη" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ένδειξη αδυναμίας τα εξώδικα της κ. Μητσοτάκη" (Video)

«Η κυρία Μητσοτάκη να κατανοήσει ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και ότι πρέπει να αποδέχεται την πολιτική κριτική αλλά και να ακούει τα ερωτήματα που της απευθύνονται» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τα εξώδικα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ.https://www.youtube.com/embed/UtwNJvDzYFY

Ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τα εξώδικα ως ένδειξη διαμαρτυρίας και σημείωσε «δεν είμαστε όλοι ίδιοι γράφει στο εξώδικο και συμφωνώ απόλυτα».

Παράλληλα ανέφερε ότι Κ. Μητσοτάκης «αρνείται να απαντήσει εδώ και καιρό σε συγκεκριμένα ερωτήματα, κάποια από τα οποία αφορούν τις δραστηριότητες της συζύγου της» .

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, για τις σχέσεις του κ. Αυγενάκη με υπόδικους, για ποιο λόγο δεν έχει καταθέσει πόθεν έσχες και δεν έχει απαντήσει στον ελληνικό λαό για τις offshore που φέρεται να έχει η σύζυγός του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικά ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε:

«Αν η κυρία Μητσοτάκη θεωρεί ότι η πολιτική συζήτηση πρέπει να διεξάγεται μέσω εξωδίκων και εγώ προσωπικά, αλλά φαντάζομαι και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο κύριος Παππάς, αλλά και όλοι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έλαβαν το σχετικό εξώδικο, θα το καλωσορίσουν. Ωστόσο, θα πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι περισσότερο ένδειξη αδυναμίας, παρά το οτιδήποτε άλλο. Η κυρία Μητσοτάκη θα πρέπει να κατανοήσει ότι είναι δημόσιο πρόσωπο, ως σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και κατά την αυστηρή έννοια του νόμου. Και ως τέτοιο δημόσιο πρόσωπο πρέπει και να αποδέχεται, αλλά και να ακούει την πολιτική κριτική, καθώς και τα ερωτήματα που της απευθύνονται»

Και συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:« Αυτό το οποίο έχει τη μεγαλύτερη σημασία, όμως, είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αρνείται να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία του έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Κάποια από αυτά αφορούν και τις δραστηριότητες της συζύγου του. Συγκεκριμένα, ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει -και θα τα επαναλάβω εδώ τα σχετικά ερωτήματα- και για το δάνειο των 700.000 ευρώ, το οποίο είχε λάβει ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ και στο οποίο φαίνεται να εμπλέκεται η οικογένεια Μητσοτάκη. Έχει αρνηθεί να απαντήσει και για τις σχέσεις του κυρίου Αυγενάκη με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, με εκβιαστές, λαθρέμπορους και άλλους, είτε υπόδικους είτε καταδικασμένους. Έχει αρνηθεί να απαντήσει για ποιον λόγο δεν έχει καταθέσεις ακόμη, εν έτει 2017, πόθεν έσχες και για ποιον λόγο δεν έχει απαντήσει στον ελληνικό λαό, με συγκεκριμένα στοιχεία, για τις εταιρείες offshore, τις οποίες φέρεται να κατέχει η σύζυγός του. Και επίσης, δεν έχει απαντήσει ποιες ήταν ακριβώς οι δραστηριότητες αυτών των offshore. Εάν ξεχνάω κάτι από τα αναπάντητα ερωτήματα, γιατί βλέπετε ότι είναι και πολλά, μπορούμε να επανέλθουμε και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε στον τόπο που τους αρμόζει.

«Δηλαδή, στο ελληνικό κοινοβούλιο, κατά τη διαδικασία της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποία, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, θα διενεργήσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο θέλω να επαναλάβω, και να θυμίσω στην κυρία Μητσοτάκη, είναι ότι πράγματι συμφωνώ με την ακροτελεύτια -αν δεν κάνω λάθος- φράση, την οποία συμπεριλαμβάνει στο εξώδικό της, η οποία είναι η εξής: «Δεν είμαστε και όλοι ίδιοι». Κυρία Μητσοτάκη, πράγματι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL