Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
"Πονοκέφαλος" Μητσοτάκη για το "μπαϊράκι" Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πονοκέφαλος" Μητσοτάκη για το "μπαϊράκι" Γεωργιάδη

Ολοένα και εντείνεται ο προβληματισμός στο εσωτερικό της Ν.Δ. από την “υπερδραστηριότητα” του αντιπροέδρου του κόμματος Άδ. Γεωργιάδη και την προσπάθειά του να επιβάλει -επικοινωνιακά τουλάχιστον- τη δική του αντιπολιτευτική “γραμμή”. Μάλιστα, χθες, πολλοί “γαλάζιοι” δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για την απόφαση του Άδ. Γεωργιάδη να εμφανιστεί στο “κανάλι” του στο YouTube και να διαφοροποιηθεί ευθέως από την προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να κρατήσει τα προσχήματα σε ό,τι αφορά τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική.

Ενόσω, λοιπόν, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει να μην ασκήσει μικροκομματική αντιπολίτευση επί πτωμάτων, ο αντιπρόεδρος του κόμματος υιοθέτησε προχθές και επισήμως άλλη γραμμή, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στην ηγεσία για την “ανάγκη” “έξαλλης” αντιπολίτευσης. Προαναγγέλλοντας πως θα αναλύσει “κάτι που δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο και που αντιλαμβάνομαι ότι, για λόγους πολιτικής αβρότητας και ευγένειας, η Ν.Δ. δεν μπορεί να το αναδείξει στο σημείο που θα έπρεπε”, άφησε, μέσω του πεντάλεπτου μηνύματός του, σαφείς αιχμές για την προσπάθεια του προέδρου της Ν.Δ. να κρατήσει ήπιους τόνους. Μάλιστα, αμέσως μετά, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα βασισμένη σε ψεύδη, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι... πήγε στη δυτική Αττική επειδή ήταν στον δρόμο του προς το αεροδρόμιο της Ελευσίνας! “Επειδή πρέπει να πάρει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που σταθμεύει στην Ελευσίνα (σ.σ.: για να μεταβεί στη σύνοδο για την κοινωνική Ευρώπη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας), δεν μπορεί να μην σταματήσει να βγει δυο φωτογραφίες, έστω για τα μάτια του κόσμου” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι χθες, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα της “Αυγής”, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. “προσπέρασε” την ουσία της υπόθεσης -δηλαδή τις σαφείς διαφοροποιήσεις και αιχμές προς την ηγεσία - και στάθηκε σε... διαδικαστικά θέματα, δηλαδή στο πότε δημιούργησε το κανάλι του στο YouTube και πόσο συχνά “ανέβαζε” βίντεο με τα σχόλιά του.

Αντιπολίτευση... εξωτερικού

Πέραν αυτού, χθες έγινε γνωστή άλλη μία πτυχή της “έξαλλης” αντιπολίτευσης που πρεσβεύει ο Άδ. Γεωργιάδης: μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό "Focus", ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έφτασε στο σημείο να... εγκαλέσει τους Ευρωπαίους επειδή αναγνώρισαν στην κυβέρνηση το αυτόνοητο δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους να επιλέξει το μείγμα της πολιτικής με το οποίο θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. «Η Ε.Ε. παραβίασε κανόνες» προς όφελος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα «σε κρίσιμες περιπτώσεις και τον άφησε να κάνει ό,τι θέλει» (!) δηλώνει, σύμφωνα με το εν λόγω περιοδικό, ο Άδ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει ότι... η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για το ότι η χώρα δεν ανακάμπτει!

Η... επίδειξη υποτέλειας του Άδ. Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου, που τον κατηγόρησε ότι "ξεπερνά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα δικά του όρια της φαιδρότητας". "Με τις δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό 'Focus', φέρεται να εγκαλεί το σύνολο της Ε.Ε. ότι δήθεν παραβιάζει κανόνες προς όφελος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Δεν διστάζει, δηλαδή, να ζητά μια σκληρότερη στάση της Ε.Ε. απέναντι στη χώρα..." παρατήρησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστάσεις Σταϊκούρα

Πέραν της ενόχλησης που δεν κρύβουν πολλοί “γαλάζιοι” σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί σε μεγάλη μερίδα στελεχών της Ν.Δ. για τον Άδ. Γεωργιάδη ήταν οι χθεσινές σαφείς αποστάσεις που κράτησε σε σχέση με την “ηθικοποίηση” των off shore από τον αντιπρόεδρό της. Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνδέσει τη δημιουργία off shore με την υπερφορολόγηση, χαρακτηρίζοντας “φυσική ανθρώπινη διεργασία” την προσπάθεια φοροαποφυγής. «Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη φοροδιαφυγή» δήλωσε χθες, σε εμφανώς άλλο μήκος κύματος, ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρ. Σταϊκούρας στη δημόσια τηλεόραση, εκφράζοντας την αντίθεσή του με «το παρκάρισμα χρημάτων εκτός Ελλάδος». «Να δούμε ξανά το θέμα των φορολογικών παραδείσων» συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL