Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Υπάλληλος της Ν.Δ. και του Μαξίμου επί Καραμανλή η υπεύθυνη διοικητικού του ΚΕΕΛΠΝΟ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπάλληλος της Ν.Δ. και του Μαξίμου επί Καραμανλή η υπεύθυνη διοικητικού του ΚΕΕΛΠΝΟ!

"Οικογενειακή θαλπωρή" στα μέλη της οικογένειάς της που συνδέονται με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και στη διοίκησή του, θέλησε να παρέχει η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου με την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ εμπλέκονται:

* Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου: υπεύθυνη του τμήματος διοικητικού συντονισμού. Η διαδρομή που την οδήγησε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν: εργασία στη Ν.Δ., μετά στο γραφείο Τύπου του Μαξίμου (2004-2009), ΚΕΕΛΠΝΟ τον Σεπτέμβριο του 2009, όπου έγινε αορίστου χρόνου με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου...

* Ο σύζυγός της (από το 2015) Σταμάτης Πουλής: πρόεδρος των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, συμμετείχε σε επιτροπές αξιολόγησης έργων που δίνονται σε εξωτερικούς φορείς για παροχή υπηρεσιών.

* Η αδελφή της Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου: εξωτερική συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2011 έως το 2014. Εστάλη με ανάθεση έργου στο υπουργείο Υγείας το 2011, όπου υπηρέτησε στο γραφείο Γεωργιάδη.

* Ο γαμπρός της Ανδρονίκης και σύζυγος της Κωνσταντίνας, Γιώργος Δρόσης: συνεργαζόταν με το ΚΕΕΛΠΝΟ από συντήρηση κτηρίων έως... catering. Με την Τεχνοκράτ ΕΠΕ ανέλαβε τη συντήρηση του κτιρίου έναντι 12.000, ενώ πήρε υπηρεσίες catering στο ΚΕΕΛΠΝΟ δίνοντας ίδια τιμή (12,5 ευρώ) σε όλα τα φαγητά! Η Ανδρ. Θεοφιλάτου χαρακτήρισε "συκοφαντικό" το ότι έδινε την ίδια τιμή.

Κατέθεσε ότι ο Γ. Δρόσης "ήταν προμηθευτής του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2008, πριν καν προσληφθώ και πριν γνωρίσει και παντρευτεί την αδελφή μου. Έχει κατασκευαστική εταιρεία. Η συνεργασία ξεκίνησε το 2008. Οι διαδικασίες ακολούθησαν το ίδιο πλαίσιο που ήταν για όλους. Από το 2010 και μετά είναι σύζυγος της αδελφής μου. Παρείχε υπηρεσίες έως το 2014. Δεν πληρώθηκε για τις εργασίες του και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Δικαιώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε".

Κάλυψη στη διοίκηση

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση της μάρτυρος όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας αποκάλυψε ότι η μάρτυρας είχε εισηγηθεί προσλήψεις και συμβάσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η ερώτηση αφορούσε την πρόσληψη των δημοσιογράφων Πολυτίμης Κοροντζή, Αλέξανδρου Σωτηρόπουλου και κυρίας Παπαπαναγιώτου, όπως και την υπογραφή σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον τηλεοπτικό σταθμό Blu Sky (που ήταν σε άλλη εταιρεία συνεταίρος του Άδωνι Γεωργιάδη).

Η Ανδρ. Θεοφιλάτου είπε ότι έκανε τις εισηγήσεις με εντολή της διοίκησης, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το φυσικό πρόσωπο που της έδωσε την εντολή. Και όταν ήρθε σε δύσκολη θέση είπε ότι "δεν θέλω να απαντήσω περαιτέρω", διότι η υπόθεση "είναι σε δικογραφία και φέρει τη δική μου υπογραφή".

Η Ανδρ. Θεοφιλάτου προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις εναντίον συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη υποστηρίζοντας ότι "στοχοποιήθηκα". Αρχικά ισχυρίσθηκε ότι την πίεσε να υπογράψει έγγραφο ότι οι 23 "προσλήψεις Γεωργιάδη" που ελέγχει η Εξεταστική ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά μετά από διάλειμμα, που η ίδια ζήτησε, ανασκεύασε ισχυριζόμενη ότι απλώς ήταν "αγχωμένος για τη σύνταξη του εγγράφου" και η πίεση που έλεγε ότι δέχθηκε έγινε διαβούλευση.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη να ζητήσει από τον διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Γεννηματά να εξετάσει έως την Παρασκευή τον πρ. διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρο Παπαδημητρίου και να γνωμοδοτήσει αν μπορεί να εξεταστεί. Ο Θ. Παπαδημητρίου, προκειμένου να μην καταθέσει, έχει στείλει γνωματεύσεις από ιδιωτικό νοσοκομείο που αφορούν αυτοκινητικό ατύχημα του 2013, το οποίο δεν τον εμπόδισε να ασκεί τα καθήκοντά του στο ΚΕΕΛΠΝΟ έως το 2015.

Επίσης η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής απέστειλε υπόμνημα το οποίο αφενός δίνει δικαίωμα στην Εξεταστική να ζητά στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και αφετέρου περιλαμβάνει τους όρους υπό τους οποίους θα μπορεί να ζητά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL