Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Τι συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί για τις αλλαγές στο Δημόσιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί για τις αλλαγές στο Δημόσιο

«Πήγε εξαιρετικά, επιβεβαιώθηκε και επιβραβεύθηκε η προσπάθεια του υπουργείου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά το ραντεβού της αρμόδιας υπουργού με τους θεσμούς που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

«Από τα υπουργεία τα ποσοστά της αξιολόγησης είναι ικανοποιητικά», σημείωσε το ίδιο στέλεχος, προσθέτοντας με νόημα πως όσοι προϊστάμενοι δεν συμμετάσχουν δεν μπορέσουν να "μπουν" στις επόμενες κρίσεις, άρα θα παραμείνουν στάσιμοι.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουν εκδοθεί σε ΦΕΚ τα προεδρικά διατάγματα με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων. Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν κλείσει τα προαπαιτούμενα, εξήγησε.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, για τους μόνιμους γενικούς γραμματείς οι θέσεις θα προκηρυχθούν τον Νοέμβριο. Μετά την υποβολή των βιογραφικών θα υπάρξει και διαδικασία προφορικών συνεντεύξεων για 10 άτομα που θα επιλεγούν ανά υπουργείο για να περάσουν στη φάση των συνεντεύξεων.

Τέλος, για την κινητικότητα, αναμένεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα βάσει της οποίας θα γίνει η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL