Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ / Ευκλείδης Τσακαλώτος: Λιγότερα φρουτάκια, λιγότερα καταστήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ / Ευκλείδης Τσακαλώτος: Λιγότερα φρουτάκια, λιγότερα καταστήματα

Εγκρίθηκε επί της αρχής από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια, με το οποίο μεταξύ άλλων:

* Μειώνονται κατά 10.000 τα μηχανήματα VLT’s (φρουτάκια) που τοποθετεί ο ΟΠΑΠ (από 35.000 γίνονται 25.000).

* Μειώνεται ο αριθμός των καταστημάτων σε 500 από 1.500.

* Αυξάνονται σε 50 (από 25) τα μηχανήματα σε κάθε κατάστημα play.

* Επιτρέπονται έως 15 μηχανήματα σε κάθε πρακτορείο (από 3).

* Επεκτείνεται κατά 8 έτη η σύμβαση ΟΠΑΠ - Δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε ότι έως τα Χριστούγεννα θα έρθουν άλλα δύο νομοσχέδια που θα αφορούν τα καζίνο και το ιντερνετικό στοίχημα ώστε να υπάρξει συνολική ρύθμιση του χώρου των παιγνίων.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων. Κατά ήταν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ο Ευ. Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ των λιγότερων καταστημάτων και ας έχουν περισσότερα φρουτάκια. "Είναι καλύτερο να έχεις λιγότερα καταστήματα με περισσότερα μηχανήματα ή να έχεις περισσότερα καταστήματα με λιγότερα μηχανήματα; Η συμβουλή που έχουμε από τη μελετητική εταιρεία είναι ότι, για να πιάσεις τον παράνομο τζόγο, είναι καλύτερα να έχεις λιγότερα καταστήματα με περισσότερα μηχανήματα" είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου θα είναι 300 εκατ. ευρώ.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ (που θεωρεί ότι πρόκειται για "χαριστική ρύθμιση") ρώτησαν αν υπάρχει έγκριση της Κομισιόν για το νομοσχέδιο και ο υπουργός απάντησε ότι δεν χρειάζεται: "Η Κομισιόν δεν ζητάει να ενημερωθεί από πριν. Είναι στο δικό σου ρίσκο ότι μπορεί να έρθει μετά και να πει ότι παραβιάζεται ο ανταγωνισμός. Δεν είναι νομική προϋπόθεση για να καταθέσεις ένα νομοσχέδιο να έχεις την έγκριση της Κομισιόν".

"Όλες οι κανονιστικές πράξεις που έχουν υπογραφεί είναι προς μία κατεύθυνση. Κι εμείς ξέρουμε τι είναι ο ΟΠΑΠ, αλλά υπάρχει ένα όριο. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να επιστρέψουμε τα πάντα" είπε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. "Ενδεχομένως να μετατοπίστηκαν κάποιοι παράγοντες, κάποιοι στυλοβάτες, και έτσι κάποιοι σήμερα έχουν μια δυσκοιλιότητα την ώρα που ήταν πρόθυμοι για όλα τα άλλα" σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που υποστήριξε το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται πως ο Ευκλ. Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ ενός κρατικού ΟΠΑΠ λέγοντας πως "δεν έχω αλλάξει γνώμη ότι θα ήταν καλύτερο ο ΟΠΑΠ να είναι κρατικός, αλλά έχουμε δεδομένη τη σύμβαση και τη συνέχεια του κράτους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL