Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από στελέχη με χαρτοφυλάκιο 35 δισ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από στελέχη με χαρτοφυλάκιο 35 δισ.

Ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ

Σε συνέχεια του πολύ θετικού κλίματος της σειράς συναντήσεων επενδυτικού-επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που είχε ο πρωθυπουργός όλες τις μέρες στις ΗΠΑ, το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα για την Ελλάδα καταγράφηκε και στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης, στην Ουάσιγκτον, με επενδυτές και επιχειρηματίες.

Στις σχετικές συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα στην αμερικανική πρωτεύουσα με Αμερικανούς επενδυτές, -παρουσία και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ- επιβεβαιώθηκε ότι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκπρόσωποι από σημαντικά επενδυτικά funds τόνισαν στη συζήτηση ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να πέσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία, η οποία συνιστά μια μοναδική ευκαιρία την περίοδο που πλέον ανακάμπτει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση που πήρε μέρος και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη από τη Marathon AssetManagement, με αξία χαρτοφυλακίου άνω των 15 δισ. δολαρίων, της ABS, που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ., της Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ. και της Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δισ.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ, ειδικά από δω και πέρα, αφού ακούστηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL