Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
"Γαλάζια" στήριξη στους εύπορους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" στήριξη στους εύπορους

"Είναι διαφορετικό το πρόστιμο για έναν άνθρωπο που είναι άνεργος, είναι διαφορετικό το πρόβλημα και το πρόστιμο για έναν άνθρωπο που είναι καλά αμειβόμενος και διαφορετικό για κάποιον που έχει πάρα πολλά χρήματα" εξήγησε και χθες ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης. "Θα έχουμε ένα κοινό πρόστιμο για όλους και από κει και πέρα, για να σταματήσει η λογική τού έχω λεφτά και πληρώνω και παρανομώ και συνεχίζω τις παραβατικές συμπεριφορές, θα υπάρχει προσαύξηση που θα έρχεται στην εφορία του καθένα από εμάς ανάλογα με τα εισοδήματά του" συμπλήρωσε.

Σε αυτή την πρωτοβουλία έσπευσε να αντιδράσει η Ν.Δ. Το "επιχείρημά" της, αποκαλυπτικό: "Η πρόταση Σπίρτζη 'τα πρόστιμα να επιβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα των πολιτών', εκτός από κοινωνικά άδικη -καθώς τα αυξημένα πρόστιμα θα κληθούν να τα πληρώσουν μόνον οι νομοταγείς φορολογούμενοι που δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους-, είναι και ευθέως αντισυνταγματική" τόνισε η Ν.Δ.!

Προκειμένου να υπερασπιστεί τους πλουσιότερους, η Ν.Δ. ουσιαστικά αποκαλύπτει -και δικαιολογεί- το φαινόμενο που τροφοδότησε: Ότι πολλοί από τους έχοντες πολλά φοροδιαφεύγουν! Και ζητά να πληρώνει τα ίδια ο άνεργος και ο επιχειρηματίας! Δεν κρύβονται: Οι ανισότητες είναι φυσικές!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL