Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Σήμερα "κληρώνει" για τους "περαστικούς ψηφοφόρους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα "κληρώνει" για τους "περαστικούς ψηφοφόρους"

Το θέμα των “περαστικών ψηφοφόρων” αναμένεται να κρίνει στη σημερινή συνεδρίασή της η “επιτροπή Αλιβιζάτου” την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει ενστάσεις ως προς την απόφαση του επικεφαλής της επιτροπής να μπορούν να εκλέξουν τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς πολίτες που δεν θα δεχθούν να εγγραφούν μέλη στο νέο κόμμα.

Στον αντίποδα το εν λόγω θέμα φέρεται να αποτελεί “κόκκινη γραμμή” για άλλους διεκδικητές της ηγεσίας, όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ή ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, καθώς αμφότεροι υποστηρίζουν με θέρμη πως δεν είναι δυνατόν να ζητείται από πολίτες που δεν ξέρουν τι κόμμα θα συγκροτηθεί να δηλώσουν ότι εγγράφονται μέλη σ’ αυτό.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο

Τούτων δοθέντων, μένει να φανεί πώς θα απαντήσει στις διαφορετικές απόψεις η επιτροπή Αλιβιζάτου, αν και έμπειρα στελέχη του χώρου υποστηρίζουν πως στο τέλος η πρόταση για δύο λίστες ψηφοφόρων (εκείνη των μελών και εκείνη των... “περαστικών”) θα εγκριθεί εν τέλει και δεν θα τιναχτεί η διαδικασία στον αέρα εξαιτίας των ενστάσεων της Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως, χθες, στην προεκλογική δραστηριότητα ξεχώρισε η ευθεία αντίθεση της Φ. Γεννηματά με τον Γ. Ραγκούση, με τον τελευταίο να την κατηγορεί πως είναι θετική σε συγκυβέρνηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη και να αποκλείει το ίδιο σενάριο στην περίπτωση που εκλεγεί ο ίδιος επικεφαλής του νέου φορέα. “Εξήγγειλε συγκυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφωνία που έχουμε. Εμείς δεν φτιάχνουμε μια νέα παράταξη για να λύσουμε το κυβερνητικό πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη” τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γ. Ραγκούσης αναφερόμενος σε πρωινή συνέντευξη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ίδιο κανάλι. “Οι μετεκλογικές συνεργασίες είναι για εμένα θέμα αρχής. Δεν μπορεί να πάει κανένας με κλειστά χαρτιά στην κάλπη. Όσοι έρθουν να ψηφίσουν πρέπει να ξέρουν τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος” κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στην ερώτηση “με τον Τσίπρα ή με τον Μητσοτάκη”, είχε υπογραμμίσει πως “έχει διαφορές και με τους δύο”, για να προσθέσει, όμως, με νόημα πως “μετά τις εκλογές πρέπει να ψάξουμε τα κοινά μας σημεία”.

Μπούλινγκ και... ενότητα

Σημειωτέον ότι, αναφερόμενη στην κριτική που δέχθηκε για την απουσία της από τη συζήτηση και την ψηφοφορία για τον νομικό προσδιορισμό της ταυτότητας φύλου, η Φ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι “δέχθηκε μπούλινγκ” (μτφ.: λεκτική κακοποίηση). Ωστόσο εμφανίστηκε ως φαβορί της διαδικασίας εκλογής επικεφαλής λέγοντας πως “δεν θα κρίνει κανέναν συνυποψήφιο γιατί την ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου”. «Δεν φοβάμαι κανέναν, δεν δίνω μία μάχη για να τη χάσω» συνέχισε, ενώ δεν παρέλειψε να απευθυνθεί εκ νέου στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ υποσχόμενη πως “ο ήλιος (σ.σ.: του ΠΑΣΟΚ) θα υπάρχει και δίπλα στο νέο σήμα” (σ.σ.: του νέου φορέα).

Επιστολή στο ΕΣΡ

Εν τω μεταξύ χθες έγινε γνωστό πως ο Ν. Αλιβιζάτος, ως πρόεδρος της επιτροπής για την εκλογή επικεφαλής νέου φορέα, απέστειλε στις 12 Οκτωβρίου επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνο ζητώντας του να συστήσει η ανεξάρτητη αρχή από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας "να μεριμνήσουν για την τήρηση της αρχής της αντικειμενικότητας και της ίσης μεταχείρισής τους". Κατά πληροφορίες, πάντως, το ΕΣΡ φέρεται να απάντησε στον Ν. Αλιβιζάτο πως "δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης γι’ αυτό το θέμα, ωστόσο θα μεταβιβάσει το αίτημα στους εκπροσώπους του Τύπου", αν και ενημέρωσε τα κανάλια για τη λήψη της επιστολής και το περιεχόμενό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL