Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Καθαρό μήνυμα στήριξης: "Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο και θα επιστρέψει"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθαρό μήνυμα στήριξης: "Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο και θα επιστρέψει"

Καθαρό μήνυμα στήριξης της προσπάθειας της Ελλάδας στην πορεία εξόδου από την κρίση έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια των δηλώσεων των δύο ηγετών στο Οβάλ γραφείο.

"Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει από την κρίση. Συνεργαζόμαστε για την αναβάθμιση πολλών τομέων όπως του στόλου των F16, Έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα. Έχουμε μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα και έχουμε υπάρξει καλοί φίλοι και σύμμαχοι. Ανυπομονούμε για τη συζήτηση που θα ξεκινήσει" τόνισε ο Ντ.Τράμπ.

Από την πλευρά του ο Αλ.Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα γίνει μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση σήμερα. "Πιστεύω ότι είναι μία σημαντική συγκυρία για την στρατηγική συμμαχία μας. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή αλλά πάντα υπήρξε αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και αξιόπιστος εταίρος. Επίσης μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Ελευθερία και η Δημοκρατία αξίες τις οποίες μοιραζόμαστε" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου

Την εξαιρετική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας επισήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών των δύο χωρών. Έχετε κάνει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα , είπε ο κ. Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφερθείς στο ρεκόρ που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον τουρισμό, σχολίασε ότι πρέπει να δοθούν τα εύσημα γι' αυτό στον πρωθυπουργό. «Είμαστε μαζί σας», σημείωσε.
 
«Ανυπομονούμε για τις συζητήσεις και τη συνεργασία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «είναι μοναδική στιγμή για να ενισχύσουμε την στρατηγική μας συμμαχία και συνεργασία».

Υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η ομορφότερη χώρα στην περιοχή, αλλά και η πιο σταθερή στην περιοχή. «Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας γιατί έχουμε κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα στην περιοχή», είπε.

Ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και πρόσθεσε: «Και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ελλάδα, είστε πάντα ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα». Επισήμανε την έντονη ελληνική παρουσία στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι Έλληνες στις ΗΠΑ παίζουν κρίσιμο ρόλο στην οικονομία και στην πολιτική.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/920323206120181760?ref_src=twsrc^tfwhttps://www.youtube.com/embed/WznbBxC4i1M

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL