Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Υβρίδιο νεοφιλελεύθερων εμμονών και ακροδεξιού φανατισμού η ΝΔ"

Πηγές του Μαξίμου κατηγορούν τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου για να "χτυπήσει" την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την Ελλάδα ως χώρα όπου ανθίζει ατιμώρητο το έγκλημα και αδιαφορώντας για τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν το ακριβώς αντίθετο

Δριμεία κριτική ασκούν οι κυβερνητικές πηγές στη ΝΔ με αφορμή τη στάση που κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κάνουν λόγο για στροφή της ΝΔ σε ακροδεξιές επιλογές, μετά τη συντριπτική, κοινοβουλευτική ήττα της στη Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να επενδύσει πολιτικά στην αποτρόπαια δολοφονία ενός ανθρώπου, στο αίμα ενός φίλου του, σύμφωνα με τον ίδιο. Και τα φιλικά του Μέσα να εμφανίζουν την Ελλάδα, ως χώρα, όπου ανθίζει ατιμώρητο το έγκλημα» τονίζουν και προσθέτουν πως ακόμα και ο υποτιθέμενος μετριοπαθής κ. Δένδιας, έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει την Ελλάδα ως "Κολομβία" και να μιλά για "περίοδο βίας και αίματος εδώ και 2,5 χρόνια". Απλά επιβεβαιώνει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του ακροδεξιού αυταρχισμού.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως « όλοι μαζί επιβεβαιώνουν, πως δεν υπάρχει φιλελεύθερη ΝΔ, παρά μόνο ένα υβρίδιο νεοφιλελεύθερων εμμονών για την οικονομία και την εργασία και ακροδεξιού φανατισμού για την κοινωνία».

«Το δόγμα νόμου και τάξης της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς, όμως, το γνώρισε καλά και το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός. Όπως και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, που άνθισαν επί των ημερών τους» αναφέρουν και υπογραμμίζουν: «Όσο για το κοινό έγκλημα, αρκεί να αναφέρουμε, ότι την τριετία 2012-2014, με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημειώθηκαν 411 ανθρωποκτονίες, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε 2,5 χρόνια, έχουν σημειωθεί συνολικά 209. Αν η πραγματικότητα δεν τους βολεύει, όμως, τόσο το χειρότερο γι' αυτή. Αν δεν ήταν μακάβριο, θα ήταν απλά επικίνδυνο».

Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές δηλώνουν: «Τέλος, να θυμίσουμε απλώς στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Δένδια, ότι η επίδειξη σιδερένιας πυγμής δεν ταιριάζει σε δημοκρατικές δυνάμεις. Παραπέμπει σε λογικές αστυνομικού κράτους, στις οποίες η ΝΔ τελευταία επιστρέφει με όλο και μεγαλύτερη ένταση».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο