Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη σε συνδικαλιστή των Ενόπλων Δυνάμεων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη σε συνδικαλιστή των Ενόπλων Δυνάμεων!

Ακόμη και σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων που έχει καλέσει η Βουλή επιτίθεται φωνάζοντας και χτυπώντας το χέρι στο έδρανο ο Άδωνις Γεωργιάδης αν δεν του αρέσουν αυτά που λένε. Ενδεικτική του παροξυσμού ήταν η χθεσινή αντιπαράθεση στην ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η οποία υποχρέωσε τον πρόεδρό της Κώστα Δουζίνα όρθιο να κηρύξει τη λήξη της συνεδρίασης.

Η Επιτροπή συζητούσε νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις και για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στον χώρο δραστηριοποιούνται η ΠΟΕΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών), που λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια, και η ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών), που βρίσκονται σε δικαστική αντιπαράθεση.

Ο Αδ. Γεωργιάδης, που είναι τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., έχει ταχθεί με την ΠΟΜΕΝΣ και καταγγέλλει την ΠΟΕΣ για "κακοδιαχείριση 50.000 ευρώ", ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον εκπρόσωπό της συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη!

"Δεν είναι συνδικαλιστής. Είναι ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ‘πολέμησε’ σκληρά την προηγούμενη κυβέρνηση, έβλαψε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα, επειδή απέτυχε στο συνδικαλιστικό του όργανο, βάζει τον κ. Βίτσα να νομοθετήσει", υποστήριξε. Και για να γίνει εμφανές το πρόβλημά του ο Αδ. Γεωργιάδης είπε: "Αντί να μιλήσεις για τα αναδρομικά (προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων), ήρθες εδώ και έπλεξες το εγκώμιο του υπουργού". "Δεν άκουσα την ΠΟΕΣ να πει τίποτα για τις μειώσεις των συντάξεων των στρατιωτικών. Δεν αφορά αυτό, κύριε της ΠΟΕΣ με την τρομερή συνδικαλιστική δράση, που κατηγορούσε για προδότη τον προηγούμενο πρωθυπουργό, για το εάν αυτό έχει σημασία στην Ελλάδα; Να πάρει 1.480 ευρώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και δεν ντρέπεσαι;" πρόσθεσε.

"Ενώ λοιπόν πήγαιναν όλα εντάξει στη Λιλιπούπολη, κάπου εμφανίστηκαν κάποια κίτρινα μικρά άσχημα για όλους μας γνωστά χονδρά ανθρωπάκια, τα pockemon. Όλοι γελάμε, κλαίμε με αυτά που βλέπαμε στο παρελθόν από τα pockemon", ανέφερε ο Αν. Τσουκαράκης και πρόσθεσε ότι μετά από 13 χρόνια της ΠΟΕΣ "φτάσαμε στο σημείο η νυν κυβέρνηση να νομοθετήσει και να δώσει την δυνατότητα και στους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις, φοράνε δεν φοράνε στολή, να απολαμβάνουν το δικαίωμα του συνδικαλισμού, να διεκδικούν νόμιμα, όμορφα, ωραία, δίκαια αιτήματα".

Τόσο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. όσο και ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας υποστήριξαν ότι είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη το γεγονός ότι το νομοσχέδιο δίνει χρονικό όριο στην ΠΟΕΣ για να προσαρμοστεί στον νόμο για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως ο Αν. Τσουκαράκης ισχυρίσθηκε από την πλευρά του ότι η προσαρμογή έχει γίνει από τον Απρίλιο.

Π. Καμμένος: Κράτηση με την κάρτα και πλήρωσα μετρητά

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο πως πλήρωσε το ταξίδι του στο Λονδίνο. "Είσαστε λογικός άνθρωπος και καταλαβαίνετε", είπε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι χρησιμοποίησε την κάρτα του για κράτηση του ξενοδοχείου από την Booking και πλήρωσε με μετρητά. "Κατέθεσα την κράτηση του ξενοδοχείου, με τον αριθμό της κάρτας και το ποσό του συνόλου, και εν συνεχεία πλήρωσα από την τσέπη μου. Διαβάστε τα πρακτικά. Κατέθεσα και το κλείσιμο του δωματίου που δέσμευσε το ποσό στην κάρτα, δηλαδή χρέωσα την κάρτα μου και πλήρωσα από την τσέπη μου", υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος κατήγγειλε ότι "το Σαββατοκύριακο ετοιμάζεται επίθεση με βίντεο εναντίον του ανήλικου παιδιού μου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL