Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ απειλεί βουλευτές για εσχάτη προδοσία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ απειλεί βουλευτές για εσχάτη προδοσία!

Ύστατη απόπειρα να μην εξεταστούν τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ καταβάλλεται από διάφορους κύκλους. Χθες, στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία κατατέθηκε πολυσέλιδο νομικό κείμενο της υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ Ελένης Τσάγκαρη που, όπως είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, απειλεί τους βουλευτές ότι, εφόσον ελέγξουν τα σκάνδαλα, θα διαπράξουν... εσχάτη προδοσία και κατάλυση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, ενώ θα κινδυνεύουν με αυτόφωρη σύλληψη! Η Εξεταστική έστειλε την επιστολή στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για γνωμοδότηση.

"Κάθε βουλευτής μέλος της επιτροπής, σε περίπτωση που επιλαμβανόταν εν γνώσει του της διερεύνησης θεμάτων εκκρεμών ενώπιον των δικαστικών αρχών θα τελούσε διαρκώς εξακολουθητικά, κάθε ημέρα και ώρα συνεδρίασης της επιτροπής αυτής το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας" ισχυρίζεται η Ελ. Τσάγκαρη.

Όλως τυχαίως, η Ν.Δ. διά του Γιώργου Γεωργαντά έσπευσε να συμμεριστεί τα επιχειρήματα της υπαλλήλου. "Με προβληματίζουν, ως νομικό πάνω απ’ όλα, στοιχεία συγκεκριμένα τα οποία εισφέρονται" είπε, προσθέτοντας ότι έχουν κατασχεθεί από τη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία από το 2008 ώς το 2014. Προβληματισμοί για τον τρόπο ελέγχου των σκανδάλων εκφράστηκαν και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΚΚΕ. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ "ήταν σαν έτοιμοι από καιρό και σαν να ήξεραν ότι αυτό το έγγραφο θα έρθει" εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής.

"Είναι βαθιά προσβλητικό και εξυβριστικό κείμενο. Εμπεριέχει εν σπέρματι τα στοιχεία της απειλής και της εκβίασης" τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ενώ ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Γκιόλας σχολίασε: "Δηλαδή, θέλει να 'σφουγγαρίσουμε' τα πάντα!".

"Πρόκειται περί υποθέσεων με τις οποίες σηκώνεται η τρίχα καθενός. Υπάρχουν εφημερίδες, sites, εταιρείες, όπου από πίσω κρύβονται πρόσωπα τα οποία ή είχαν κουμπαριές ή είχαν κομματικούς φίλους, συγγενείς, τέκνα, θείους, παππούδες" τόνισε ο Σπ. Λάππας αναφέροντας ότι:

* Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρήκε μόνο για το 2014 έλλειμμα 20 εκατ. ευρώ από τη γενική διαχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

* Υπάρχει πόρισμα του ΣΔΟΕ για εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων σε εταιρείες ("Κωστογιαννη" για 650.000 ευρώ, "Περηφανου" για 920.000 ευρώ, "Τζίμας" για 600.000 ευρώ, κατασκευαστική "ΜΕΓΚΑ").

* Το ΚΕΕΛΠΝΟ αγόρασε κτήριο αντικειμενικής αξίας 3 εκατ. ευρώ με 17,5 εκατ.

* Συνήφθη επί Λοβέρδου η "αμαρτωλή προγραμματική σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ".

* Διαπιστώθηκαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης (π.χ. δεν υπήρχε οικονομικός διευθυντής), ενώ ο τότε διοικητής Παπαδημητρίου, όταν ρωτήθηκε "γιατί δεν έχετε τα έσοδα και τα έξοδα σε ένα κείμενο στον υπολογιστή;", απάντησε: "Κάθε φορά που θέλουμε ένα στοιχείο, πάμε σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονται σαράντα κούτες αρχείων και ψάχνουμε κατά κεφάλαιο να βρούμε το σχετικό αρχείο"...

* "Για το 40% με 50% όσων έχουν προσληφθεί διαχρονικά για κάποιες θέσεις η ειδικότητά τους ήταν άσχετη με τη θέση που πήγαιναν".

* Περίπου 70 άτομα προσελήφθησαν επί θητείας Γεωργιάδη.

"Το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτούργησε σαν οργανισμός πολλαπλών νομικών εξαιρέσεων" υπογράμμισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL