Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Γ. Αμανατίδης: Η Αλβανία για να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή ενταξιακή της πορεία πρέπει να ικανοποιήσει πέντε κριτήρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Αμανατίδης: Η Αλβανία για να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή ενταξιακή της πορεία πρέπει να ικανοποιήσει πέντε κριτήρια

«Η εκπαιδευτική πολιτική της Αλβανίας δεν συνάδει με τις αξίες της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης στις οποίες είναι μέλος», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης αναφερόμενος στη Βουλή στο βιβλίο Γεωγραφίας που διδάσκεται στα σχολεία της γείτονος και κάνει λόγο για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα». «Ακόμα το αλβανικό κράτος είναι εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές αντιλήψεις. Τους το καταστήσαμε σαφές ότι είναι απαράδεκτο και πρέπει να αφαιρεθεί», τόνισε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, επεσήμανε ότι η Αλβανία για να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή ενταξιακή της πορεία πρέπει να ικανοποιήσει πέντε κριτήρια που αφορούν το δικαστικό σύστημα, την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος και την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη τη χώρα. Το τελευταίο περιλαμβάνει και το ζήτημα των βιβλίων.

Ακόμη ο Γ. Αμανατίδης επεσήμανε ότι τα σχολικά βιβλία θα αποτελέσουν αντικείμενο της επόμενης συνεδρίασης της μεικτής ελληνοαλβανικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων – κάτι που έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά από την συνεδρίαση του Φεβρουαρίου.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού ο Γ. Αμανατίδης, εκπαιδευτικός και ο ίδιος, εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς και διαβεβαίωσε ότι «εργαζόμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς για την δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη εκπαίδευση. Φροντίδα για την δημόσια εκπαίδευση σημαίνει φροντίδα πρώτα για τον εκπαιδευτικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL